Pikantne ciasta krabowe z chrzanowym majonezem
Pikantne ciasta krabowe z chrzanowym majonezem wymagają ok. 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 493 kalorie, 17g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z prostych przepisów wymaga papryki, nasion selera, żółtka i tymianku. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 318 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Ciasta krabowe z pikantnym majonezem, Ciastka krabowe z czerwonym chili Mayo, oraz Ciasteczka krabowe Z Chesapeake Bay Mayo są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zrobić świeżą bułkę tartą: pokroić chleb na duże kawałki i umieścić w robocie kuchennym. Pulsuj, aż będziesz miał drobną bułkę tartą. Potrzebujesz około 4 filiżanek.
Bułkę tartą umieścić w płytkiej misce i wymieszać w 1/2 szklanki posiekanej natki pietruszki. Wyczyść miskę robota kuchennego.
Proces składniki spoiwa ciasta krabowego:
Włóż żółtko, sok z cytryny, sos Worcestershire, Tabasco, musztarda, papryka, tymianek, nasiona selera i czarny pieprz do robota kuchennego. Puls do wymieszania.
Podczas pracy silnika powoli dodaj cienki strumień oliwy z oliwek przez rurkę zasilającą, aż sos emulguje.
Wyjąć z robota kuchennego do dużej miski.
Dodać mieszaninę ciasto krabowe: do dużej miski z sosem, wymieszać posiekaną cebulę, paprykę i pozostałe 1/4 szklanki pietruszki. Delikatnie złożyć popękane mięso kraba. Nie przesadzaj! Delikatnie złożyć w połowie mieszaniny bułki tartej.
Zrobić paszteciki, pogłębiać w pozostałej bułce tartej: ostrożnie uformować sześć pasztecików krabowych. Lekko zagrzebać je w pozostałej bułce tartej.
Chill: przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej godzinę.
Podgrzać 2 łyżki masła w dużej patelni non-stick na średnim ogniu. Pracując partiami, smaż placki krabowe delikatnie 4 do 5 minut z każdej strony, aż będą złociste i podgrzane.
W razie potrzeby dodaj więcej masła do patelni.
Zrobić sos chrzanowy majonez: aby przygotować majonez chrzanowy, połączyć wszystkie składniki w małej misce i dobrze wymieszać. Smak i dostosować przyprawy. Przykryć i przechowywać w lodówce.