Pikantne Bułki Z Tuńczykiem

Pikantne Bułki Z Tuńczykiem
Ten przepis zawiera 12 porcji z 256 kalorii, 9g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Jeśli $1.55 za porcję mieści się w Twoim budżecie, pikantne bułki z tuńczykiem mogą być świetne bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian przepis do wypróbowania. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, wodorosty, olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bez ryżu pikantne bułki z tuńczykiem, Roladki Z Krewetkami O Niskiej Zawartości Węglowodanów, oraz Pikantne Bułki Z Tuńczykiem dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Włóż ryż do małego rondla i dodaj 1 1/4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć, zmniejszyć ogień i gotować, aż woda się wchłonie, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Zdejmij z ognia i odstaw pod przykryciem na 10 minut. W międzyczasie ubij ocet ryżowy, cukier i 1 łyżeczkę soli w dużej misce. Delikatnie wymieszaj sezam i ugotowany ryż gumową szpatułką i ostudź do temperatury pokojowej. (Ryż można przygotować do 2 godzin wcześniej; przykryj wilgotną szmatką.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Połącz majonez, sok z cytryny, Sriracha, sos sojowy, olej sezamowy i imbir w średniej misce. Przykryj i wstaw do lodówki, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
SrirachaSriracha
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Zrób tuńczyka: natrzyj tuńczyka po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Podgrzej patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu, aż będzie gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj olej roślinny, następnie dodaj tuńczyka i smaż na złoty kolor, około 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
5
Przełóż na talerz i wstaw do lodówki, aż będzie gotowy do użycia lub do 1 godziny.
6
Złóż bułki: opiekaj wodorosty, machając nimi bezpośrednio nad palnikiem gazowym lub elektrycznym na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
7
Przetnij każdy arkusz na pół nożycami kuchennymi, aby uzyskać 12 prostokątów. Cienko pokrój tuńczyka i dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
8
Połóż prostokąt wodorostów na powierzchni roboczej długim bokiem skierowanym do siebie. Wciśnij trochę ryżu na lewą stronę arkusza zwilżonymi palcami, pozostawiając 1-calową obwódkę po lewej stronie. Na wierzch z 1 plasterkiem tuńczyka i awokado, łyżką sosu oraz odrobiną ogórka, marchewki i szczypiorku. Zaczynając od lewego dolnego rogu, mocno zwiń w kształt stożka, zwilżając krawędź wodorostów w celu uszczelnienia. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
9
Podawać z marynowanym imbirem i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
10
Zdjęcia Anna Williams

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane

Pinot Noir, Merlot i różowe wino to moje najlepsze typy tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, ryby "mięsiste", takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które możesz spróbować, jest SeaGlass rosé z Pinot Noir. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
SeaGlass Rose z Pinot Noir
SeaGlass Rose z Pinot Noir
Piękne odbicie dziewiczego przybrzeżnego terroir hrabstwa Monterey, różowe otwiera się pachnącymi poziomkami i suszonymi płatkami róż na nosie. Smaki soczystej wiśni idojrzałe maliny są zrównoważone orzeźwiającą kwasowością i chrupiącym, czystym wykończeniem. To tętniące życiem wino jest zróżnicowanym partnerem menu, wyjątkowo dobrze komponując się z prosciutto i ciastami melonowymi lub krabowymi z pikantnymi aioli.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn