Pikantne Bułeczki
Przepis pikantne bułeczki mogą zaspokoić Twoje szkockie pragnienie w około 30 minut. Na 18 centów za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 12. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, porzeczki, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pikantne Bułeczki Z Dyni, Pikantne Bułeczki Imbirowe, oraz Babeczki z szałwii dyniowej z pikantnym dżemem wiśniowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Nasmaruj jedną blachę do pieczenia.
W misce wymieszać mąkę uniwersalną, mąkę pełnoziarnistą, cukier biały, proszek do pieczenia, zmielony cynamon, mieloną gałkę muszkatołową i sól.
Pokroić w masło, aż się kruszy i wymieszać z rodzynkami. Zrób studnię w środku.
W małej misce ubić jajko, aż się spieni.
Wymieszać z mlekiem i wlać do dobrze przygotowanej w suchych składników. Wymieszaj, aby uzyskać miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagnieść delikatnie 8 do 10 razy. Pat ciasto na dwa 6 calowe koła i przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia.
Umyj blaty mlekiem i posyp cukrem. Score każdy szczyt na 6 pie kształcie klinów.
Piec w temperaturze 425 stopni F (220 stopni C) przez 15 minut lub aż dobrze wzrosną i rumiane.
Podawać na gorąco z masłem. Masło klonowe bardzo dobrze komponuje się z tymi bułeczkami.