Pikantne Burgery Z Soczewicy I Grzybów
Pikantne Burgery z soczewicy i grzybów mogą być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 154 kalorie, 10g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, obfity pieprz tarcia, old fashioned oats, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Burgery Z Grzybami Z Soczewicy, Hamburgery Z Soczewicy Grzybowej, oraz Hamburgery Z Soczewicy Grzybowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać nasiona chia i ciepłą wodą w małej misce i odstawić. Cebulę drobno posiekać.
Umieść grzyby w robocie kuchennym i pulsuj, aż zostaną drobno zmielone. Czosnek zmielić.
Rozgrzać patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż zaczną brązowieć, dodając odrobinę wody, jeśli zaczną się trzymać. Wymieszać grzyby i czosnek i kolejny plusk wody. Przykryć i gotować, aż grzyby zmiękną (około 2-3 minut), często mieszając. Gdy grzyby zmiękną, przenieś je do robota kuchennego i dodaj soczewicę. Pulse, aż soczewica są po prostu połączone z grzybami.
Dodaj mieszankę nasion chia i wszystkie pozostałe składniki i pulse dobrze połączyć. W porządku, jeśli kilka soczewicy pozostanie w całości, ale mieszanina powinna być bardziej lepka niż krucha. Jeśli wydaje się zbyt mokry, dodaj trochę więcej owsa. Zeskrobać mieszaninę do miski i odstawić na około 15 minut. Rozgrzej piekarnik do 191° i wyłóż blachę do pieczenia matą silikonową lub papierem do pieczenia. Kształt mieszanki burger na 6 pasztecików, każdy o 3 cale szerokości i 3/4 cala grubości.
Umieścić je na przygotowanej patelni i piec około 30 minut. Ponieważ piece mogą się różnić, sprawdź je po 25 minutach, aby upewnić się, że są twarde w środku, ale nie palą się i dać dodatkowy czas, jeśli to konieczne. Użyj szpatułki, aby usunąć hamburgery z blachy do pieczenia.
Podawać od razu lub przechowywać w lodówce do późniejszego użycia.