Pikantne burgery Poblano z marynowaną czerwoną cebulą i śmietaną Chipotle
Pikantne burgery Poblano z marynowaną czerwoną cebulą i kremem Chipotle mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 473 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.78 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, mleko, mieloną kolendrę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać mleko o niskiej zawartości tłuszczu, można śledzić to danie główne z Solony Karmelowy Brownie Milkshake jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pikantne burgery Poblano z kremem Chipotle, Pikantne Burgery z indyka z marynowaną cebulą, oraz Marynowana Czerwona Cebula.
Instrukcje
Umieść Poblano chiles na wyłożonej folią blasze do pieczenia i dusić przez 8 minut lub aż poczernieje, obracając po 6 minutach.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić na 15 minut. Obrać chiles i wyrzucić nasiona i błony. Drobno posiekać.
Połączyć mleko i chleb w dużej misce; mash mieszaniny chleba z widelcem, aż będzie gładka.
Dodaj Poblano chile, 1 1/2 łyżki kolendry, kminek, kolendra, papryka, 1/4 łyżeczka soli, 1/4 łyżeczka czarnego pieprzu, i wołowina do mieszaniny mleka, podrzucając delikatnie połączyć. Podzielić mieszaninę na 4 równe porcje, delikatnie kształtując każdy w 1/2-cala grubości patty. Wciśnij nikiel wielkości wcięcia w środku każdego patty. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do grillowania.
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Połączyć pozostałe 1 1/2 łyżki kolendry, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, i pozostałe 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu w średniej misce. Wymieszać ze śmietaną, szalotką i sokiem.
Usuń 1 paprykę chipotle i 2 łyżeczki sosu adobo z puszki; rezerwy pozostałe papryki chipotle i sos adobo do innego użytku. Posiekaj chile. Wymieszać posiekany chipotle i 2 łyżeczki sosu adobo do kwaśnej śmietany. Odstawić.
Umieść paszteciki na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grilluj 3 minuty lub aż pojawią się ślady grilla. Ostrożnie obrócić paszteciki; grill dodatkowe 3 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.
Ułożyć 1 patty na dolnej połowie każdej bułki; na wierzchu każdej porcji z 3 łyżkami śmietany chipotle i 1 łyżką marynowanej czerwonej cebuli.