Pikantne Biscotti
Pikantne Biscotti może być właśnie wegetariańskim przepisem na lakto ovo, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 362 kalorie, 8 g białka i 19 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, jajek, soli morskiej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. To niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 35%. Ten wynik jest raczej zły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także pikantne biscotti z dwoma serami, pikantne biscotti z oliwą z oliwek i ziołami oraz najlepsze biscotti.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem pergaminowym. Odłożyć na bok.
W średniej misce wymieszaj mąkę, zioła prowansalskie, proszek do pieczenia i sól. Odłożyć na bok.
W mikserze wyposażonym w przystawkę do łopatek utrzyj masło i kozi ser na gładką masę. Wbić cukier i jajka. Partiami dodawaj mieszaninę mąki i ubijaj, aż składniki się połączą.
Ciasto przełożyć na przygotowaną blachę do pieczenia. Wilgotnymi rękami uformuj ciasto w bochenek o długości 13 cali i szerokości 3 1/2 cala.
Piec na jasnozłoty kolor, około 30 minut. Studzimy na blasze przez 30 minut.
Przełożyć bochenek na deskę do krojenia. Za pomocą ząbkowanego noża pokrój kłodę po przekątnej na plastry o grubości 1/2 cala. Ułóż biscotti na blasze do pieczenia, przecięciem do dołu.
Piec na jasnozłoty kolor, około 15 minut.
Przenieś biscotti na metalową kratkę i całkowicie ostudź, około 30 minut.
Polecane wino: Vin Santo, Tawny Port
Biscotti w menu? Spróbuj sparować z Vin Santo i Tawny Port. Vin santo to najbardziej tradycyjne połączenie biscotti – możesz je w nim zanurzyć! Płowe porto jest równie łatwe do zanurzenia. Taittinger Brut La Francaise z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.