Pikantna Żółta soja, soczewica i marchew Curry
Pikantna Żółta soja, soczewica i marchew Curry mogą być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury dania głównego. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 22g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka imbiru, marchewki, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Kalafior Żółty Curry Z Soczewicy, Curry z żółtej soczewicy i kokosa z kalafiorem, oraz Sunday Slow Cooker: czerwona soczewica, Curry i gulasz z marchwi.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 3 protokół lub do miękkości. Wymieszać z pastą curry; gotować 1 minutę.
Dodaj 1/2 bulionu szklanki, marchew, imbir, czerwona papryka, i czosnek; gotować 6 minut lub aż marchew będzie miękka, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj 3 1/2 szklanki bulionu, soczewica, i soja; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 10 minut lub aż soczewica są miękkie. Wymieszaj kolendrę, sól i czarny pieprz. Podzielić równomiernie pomiędzy 6 miseczek; dollop z jogurtem.
Dekoruj gałązkami kolendry, w razie potrzeby.