Pikantna zupa ze słodkich ziemniaków i kokosów
Pikantna zupa ze słodkich ziemniaków i kokosów wymaga około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 321 kalorii, 4G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Jeśli masz bulion warzywny, pasta curry, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Dobrze sprawdza się jako zupa. 16 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak ZUPA KOKOSOWA ZE SŁODKICH ZIEMNIAKÓW Z PIKANTNYMI KREWETKAMI, Pikantna zupa z marchwi, słodkich ziemniaków i kokosa, oraz Zupa Ziemniaczano-Kokosowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Umieścić słodkie ziemniaki bezpośrednio na stojaku i piec do miękkości na tyle łatwo przebić widelcem, o 45 protokół.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Rozgrzać olej w dużym rondlu lub garnku do zupy na średnim ogniu.
Dodać cebulę i imbir; gotować i mieszać do miękkości, o 5 protokół. Wymieszaj pastę curry i podgrzewaj przez 1 minutę, a następnie ubijaj w mleku kokosowym i bulionie warzywnym. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut.
Zdjąć skórki ze słodkich ziemniaków i pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Dodaj do zupy i gotować przez 5 Więcej minut, aby mogli chłonąć smak. Wymieszać z sokiem z cytryny i doprawić solą. Chochla do misek i udekorować mżawką oleju sezamowego i trochę kolendry.