Pikantna zupa z makaronem Krewetkowo-kokosowym z grzybami Shiitake

Pikantna zupa z makaronem Krewetkowo-kokosowym z grzybami Shiitake
Pikantna zupa z krewetkami i makaronem kokosowym z grzybami Shiitake może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 758 kalorii, 16G białka, oraz 54g tłuszczu na porcję. Na $5.05 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, ząbki czosnku, limonki i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pikantna zupa z makaronem z krewetkami i mlekiem kokosowym, Zupa makaronowa Soba z tofu, słodkimi ziemniakami, grzybami Shiitake i szpinakiem, oraz Coconut Laksa with Shrimp (zupa kokosowo-Curry Noodle z krewetkami) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki umieścić w blenderze. Proces aż wklej formy. Można dokonać 1 dzień wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Przełożyć do małej miski, przykryć i schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Podgrzać 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj muszle krewetek i gotować, aż różowy, często mieszając, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
KrewetkiKrewetki
3
Dodaj pastę przyprawową i połowę cebuli; smażyć do wyschnięcia, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
CebulaCebula
4
Dodaj sos rybny i cukier; mieszaj, aż płyn będzie syropowaty, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
CukierCukier
5
Dodaj mleko kokosowe, bulion i łodygi grzybów. Doprowadzić tylko do wrzenia, a następnie zmniejszyć do średnio-niskie, przykryć, i gotować 30 minut. Przecedź zupę do dużego garnka, naciskając na ciała stałe w sitku. Wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
GrzybyGrzyby
BulionBulion
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
GarnekGarnek
6
Tymczasem umieść makaron ryżowy w dużej żaroodpornej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Zalać gotującą się wodą, aby przykryć makaron; odstawić na co najmniej 20 minut, aby zmiękł, od czasu do czasu mieszając (makaron może stać w wodzie do 2 godzin).
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
8
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju z orzeszków ziemnych w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj pozostałą cebulę i czosnek; smażyć do brązowego, często mieszając, o 13 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
10
Dodać olej sezamowy, a następnie pokrojone w plasterki kapturki grzybowe. Smażyć, aż grzyby będą miękkie, o 4 protokół. Przynieś zupę na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
GrzybyGrzyby
ZupaZupa
11
Dodaj mieszaninę grzybów, krewetki, orzeszki ziemne, i sok z limonki do zupy. Dusić, aż krewetki jest nieprzezroczyste, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
GrzybyGrzyby
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
KrewetkiKrewetki
ZupaZupa
12
Makaron odsączyć; podzielić na 6 misek. Zupa z kadzi nad makaronem, dzieląc równo.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
13
Zupę posypać zieloną cebulką i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
ZupaZupa
14
Podawać z limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny

Składniki

1małe1/2 do całego suszonego czerwonego chile (np. chile de árbol)1/2 do całego suszonego czerwonego chile (np. chile de árbol)1porcja startego parmezanuposiekany cukier palmowy lub ciemnobrązowy cukierposiekany cukier palmowy lub ciemnobrązowy cukier2Spód: okruszki z herbatników grahamsos rybny (np. nam PLA lub nuoc nam)sos rybny (np. nam PLA lub nuoc nam)791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendryświeże liście kolendry791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekany obrany świeży imbirgrubo posiekany obrany świeży imbir4ząbki czosnku, cienko pokrojoneząbki czosnku, cienko pokrojone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojona zielona cebulacienko pokrojona zielona cebula3liście limonki kaffirliście limonki kaffir1świeża łodyga trawy cytrynowej, twarde zewnętrzne liście usunięte, 4 cale grubego końca cienko pokrojoneświeża łodyga trawy cytrynowej, twarde zewnętrzne liście usunięte, 4 cale grubego końca cienko pokrojone1wapno pokrojone w 6 klinówwapno pokrojone w 6 klinów591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki3Spód: okruszki z herbatników grahamolej z orzeszków ziemnych, podzielonyolej z orzeszków ziemnych, podzielony1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweorzeszki ziemne bez skóry, tosty, grubo posiekaneorzeszki ziemne bez skóry, tosty, grubo posiekane1łyżka czerwony ocet winnycebula czerwona, przepołowiona przez rdzeń, cienko pokrojona, podzielonacebula czerwona, przepołowiona przez rdzeń, cienko pokrojona, podzielona255papryka habaneromakaron ryżowy suszony płaskimakaron ryżowy suszony płaski1porcja startego parmezanuprażony olej sezamowy (np. Azjatycki)prażony olej sezamowy (np. Azjatycki)283papryka habanerogrzyby shiitake, łodygi, łodygi zastrzeżone, czapeczki pokrojonegrzyby shiitake, łodygi, łodygi zastrzeżone, czapeczki pokrojone24largeskrewetki niegotowane, obrane, obrane, pocięte na pół wzdłuż, muszle zarezerwowanekrewetki niegotowane, obrane, obrane, pocięte na pół wzdłuż, muszle zarezerwowane9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniesłodzone mleko kokosowe w puszkachniesłodzone mleko kokosowe w puszkach5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych3Spód: okruszki z herbatników graham1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn