Pikantna zupa z dyni i słodkich ziemniaków

Pikantna zupa z dyni i słodkich ziemniaków może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji zupy. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, rosół z kurczaka, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pikantna Zupa Ze Słodkich Ziemniaków, Pikantna Zupa Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Zupa Z Dyni I Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
W moździerzu lub młynku do przypraw zmiel kolendrę, kminek, oregano, koper włoski, pieprz czerwony, sól i ziarna pieprzu na gruby proszek. Zmiksuj czosnek i 1 łyżkę oliwy z oliwek, aby utworzyć pastę.
Umyć dynię i pokroić w kliny o szerokości 2 cali, skrobając nasiona. Ziemniaki obrać i pokroić wzdłuż na 6 klinów. Dynię i ziemniaki posmarować pastą przyprawową i umieścić w naczyniu do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku 30 do 40 minut, do miękkości i dopiero zaczyna czernieć w najcieńszych punktach.
Tymczasem w dużym garnku na średnim ogniu ugotować cebulę w pozostałej 1 łyżce oliwy z oliwek, aż będzie przezroczysta.
Dynię i ziemniaki pokroić na mniejsze kawałki i puree w blenderze lub robocie kuchennym z niektórych bulionu z kurczaka, aż będzie gładka. Pamiętaj, aby zeskrobać prażoną pastę przyprawową z naczynia do pieczenia i umieścić ją w puree. Może być konieczne odgazowanie naczynia odrobiną bulionu z kurczaka.
Przecierane warzywa wlać do garnka z cebulą i wymieszać w miarę potrzeb, aby uzyskać pożądaną konsystencję.