Pikantna Zupa Pomidorowa Z Grzankami Estragonowymi
Pikantna zupa pomidorowa z grzankami estragon może być tylko zupa szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 214 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz liść laurowy, bulion z kurczaka, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Spróbuj Schłodzona Zupa pomidorowo-Estragonowa z grzankami, Zupa pomidorowa z grzankami z nietoperza, oraz Zupa pomidorowa z grzankami z parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić garnek wody do wrzenia; napełnij dużą miskę wodą z lodem. Zrób płytkie X na dnie każdego pomidora. Zanurz pomidory we wrzącej wodzie na 30 sekund lub tylko do momentu, gdy skórki zaczną się zwijać.
Przełożyć pomidory do lodowatej wody, aby ostygły.
Pomidory odcedzić i osuszyć, a następnie obrać.
Przekrój pomidory o połowę w poprzek. Ustaw sitko na średniej misce. Miarka nasiona z połówek pomidora do sitka i naciśnij, aby wyodrębnić soki. Grubo posiekać pomidory i dodać je do miski; wyrzucić nasiona.
W dużym rondlu podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać cebulę, marchew, seler, gałązki tymianku i liść laurowy i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 8 protokół.
Dodać pomidory i ich soki wraz z bulionem i cukrem, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż pomidory zostaną całkowicie rozbite, o 20 protokół.
Tymczasem w średniej misce wrzucić kostki chleba z pozostałym 1/4 szklanki oliwy z oliwek i estragonu i lekko doprawić solą i pieprzem.
Rozłóż kostki chleba na blasze i tosty przez około 10 minut, mieszając raz, aż złoty i chrupiące.
Za pomocą szczelinowej łyżki przenieś ciała stałe z rondla do blendera. Wyrzucić gałązki tymianku i liść laurowy.
Dodać śmietanę do blendera i puree zupę, aż będzie gładka.
Wlać zupę z powrotem do rondla i dobrze wymieszać. Podgrzać na umiarkowanie małym ogniu i doprawić solą i pieprzem.
Zupę podawać z grzankami na boku. Ewentualnie zupę podawać lekko schłodzoną.