Pikantna zupa Miso z Bok Choy Wontons

Pikantna zupa Miso z Bok Choy Wontons
Pikantna zupa Miso z Bok Choy Wontons może być właśnie zupą, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 157 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 91 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli koszernej, pasta miso, ziarna pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Łagodna zupa Miso z Bok Choy i Tofu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dla bulionu: 1
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2
Rozgrzać olej w dużym rondlu z ciasną pokrywką na średnim ogniu, aż połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Dodać cebulę, doprawić solą i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie zmiękać, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Dodać imbir, mieszać do połączenia, i gotować, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
5
Dodać pozostałe składniki i wymieszać do połączenia. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną i smaki mają stopione, o 45 do 60 protokół.W przypadku wontonów: 1mieszkać olej na średniej patelni z ciasną pokrywką na średnim ogniu, aż się połyśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodać szalotki i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż czosnek jest lekko złocisty brązowy i pachnące (uważaj, aby nie spalić czosnek), o 5 protokół.2
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
7
Dodaj bok choy, sos sojowy, i cayenne i mieszać do połączenia. Przykryć i niech bok choy gotować 2 protokół. Odkryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż większość wilgoci odparuje i bok choy jest zmiękczona, ale nadal jasnozielony, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Bok ChoyBok Choy
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
8
Zdjąć z ognia, skropić olejem sezamowym i wymieszać do połączenia.3
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
9
Umieść 1 lub 2 owijarki wonton na czystej, suchej powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
10
Umieść łyżeczkę mieszanki bok choy na środku każdego opakowania. Zwilż palec wodą i użyj go, aby zwilżyć Obwód każdego opakowania. Złóż owijkę na pół, aby utworzyć prostokąt i naciśnij krawędzie, aby upewnić się, że są dobrze uszczelnione. Wyciągnij złożone rogi prostokąta razem na środku wypełnienia, aby te rogi lekko się zachodziły i naciśnij końce razem, aż zostaną zamknięte, zwilżając opakowanie w razie potrzeby, aby się przylegało. Obejrzyj film na temat składania tego kształtu (czasami zwanego czapką pielęgniarską) i innych kształtów wonton tutaj. Powtórz z pozostałymi opakowaniami.W przypadku zupy: 1gdy bulion jest gotowy, przecedzić go przez sitko o drobnych oczkach do dużej żaroodpornej miski; wyrzucić ciała stałe. Wytrzeć rondel, zwrócić bulion na patelnię i doprowadzić go do delikatnego gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Dodać miso i mierzone Sriracha i trzepaczka aż całkowicie włączone. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.2 Wrzuć wontony do gotującego się wywaru jeden po drugim, delikatnie mieszając, aby zapobiec przyklejeniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż wontons są miękkie i rozgrzane przez, o 3 protokół. (Nie pozwól, aby bulion się do energicznego wrzenia, lub wontons może się rozpadać.) Smak i dodać więcej Sriracha w razie potrzeby. Zupę i wontons podzielić między miski i udekorować szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
SrirachaSriracha
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
MisoMiso
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
12
Udostępnij Ten Przepis
13
Drukuj
14
E-mail
15
Zapisywanie (381)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn