Pikantna zapiekanka z pietruszką

Pikantna zapiekanka z pietruszką
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Jeśli 1,75 zł za porcję spada w budżecie, pikantne zapiekanki z pietruszką mogą być spektakularne bezglutenowe i pierwotne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 10. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz rutabagas, pietruszka z płaskim liściem, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ostra marchewka z pietruszką i kolendrą, Grillowany Stek Flankowy Z Pikantnym Sosem Pietruszkowym, oraz Pieczeń wołowa z pikantnym sosem pomidorowym z pietruszką.

Instrukcje

1
W dużym garnku wrzącej osolonej wody, gotować rutabagas aż chrupiące-miękkie, o 5 protokół. Za pomocą szczeliny łyżką, przenieść rutabagas do dużej blachy do pieczenia i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaRutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać pietruszkę do wrzącej wody i gotować do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
3
Odcedzić i lekko ostudzić. Wycisnąć do sucha i grubo posiekać.
4
Roztopić masło na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj szalotki, jalapeos i czosnek. Lekko doprawić solą i pieprzem i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
Dodać bulion i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
7
Dodać śmietanę i dusić na małym ogniu, aż zmniejszy się o jedną trzecią, o 8 protokół. Wymieszać natkę pietruszki i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 4 protokół. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
śmietanka Kremówka, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówkiśmietanka Kremówka, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
8
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
9
Masło 10-na-15-calowe szklane naczynie do pieczenia. Ułóż połowę plastrów rutabaga w naczyniu. Doprawić solą i pieprzem. Za pomocą łyżki szczelinowej przykryć pietruszką rutabagas i polać połowę śmietany natką pietruszki. Top z pozostałą rutabagas i wlać pozostały krem na nich; naciśnij delikatnie, aby wyrównać plastry. Przykryć folią i piec około 1 godziny, lub do bulgotania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Rutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaRutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
śmietanka Kremówka, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówkiśmietanka Kremówka, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
10
Umieść stojak piekarnika 6 cali od ciepła i rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
11
Posypać parmezanem na rutabagas i broil, obracanie naczynia w razie potrzeby, aż rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Rutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaRutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
12
Pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 15 minut przed podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn