Pikantna Zapiekanka wołowo-warzywna

Pikantna Zapiekanka wołowo-warzywna
Pikantna Zapiekanka wołowo-warzywna wymaga około 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 1042 kalorie, 37g białka, oraz 60 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.5 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól, mieloną wołowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Zapiekanka wołowo-warzywna, Warzywna Zapiekanka Wołowa, oraz Zapiekanka penne z wołowiną i warzywami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej patelni na średnim ogniu, brązowy mielonej wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wołowinę odcedzić i wymieszać z cukinią, cebulą, czosnkiem i majerankiem. Gotować i mieszać, aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MajeranekMajeranek
CukiniaCukinia
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WołowinaWołowina
4
Wymieszać salsę, zupę pomidorową i kukurydzę. Doprawić 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa PomidorowaZupa Pomidorowa
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
KukurydzaKukurydza
SólSól
5
Przełożyć do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
W średniej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier, śmietanę z kamienia nazębnego, 1/2 łyżeczki soli i czosnek w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Pokroić w maśle, aż mieszanina przypomina grube okruchy. Wymieszać z serem Cheddar, śmietaną i mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser CheddarSer Cheddar
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
MasłoMasło
MlekoMleko
8
Rozłóż mieszaninę wołowiny w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Piec pod przykryciem w nagrzanym piekarniku 25 minut, lub do czasu, aż polewa będzie złotobrązowa i wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia24
Magazyn