Pikantna Wołowina Tamales

Pikantna Wołowina Tamales
Pikantna wołowina Tamales może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 899 kalorii, 42g białka, oraz 57g tłuszczu. Przepis ten służy 4. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 34% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Jeśli masz pod ręką ser Monterey jack, wodę, sól i kilka innych składników, możesz go zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżką wynik 66% to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Tamales Wołowe, Tamales Wołowe, oraz Chipotle Beef Tamales.

Instrukcje

1
Łuska kukurydzy, odrzucając jedwab.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2
Umieść łuski kukurydzy w dużym garnku i zalej je wrzącą wodą i pozwól namoczyć przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Osuszyć i osuszyć, pozostawiając wilgotne, ale nie mokre.
4
Pokroić ziarna z kukurydzy na równe około 1 1/2 szklanki. Z tej ilości puree 1 szklankę ziaren w robocie kuchennym i pozostawić pozostałe ziarna w całości. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć cebulę, aż będzie półprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Dodaj mieloną wołowinę, koncentrat pomidorowy, chili w proszku, kminek, sól selerową oraz sól i pieprz i gotuj do zrumienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
7
Odcedź dodatkowy tłuszcz i podziel na równe ilości według liczby tamales, które będziesz robić.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
8
W misce wymieszać mąkę kukurydzianą, sól i 1 szklankę wody. Doprowadzić kolejny 1 szklankę wody do wrzenia i mieszać w mieszaninie mąki kukurydzianej, ciągle mieszając, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
9
Zdjąć z ognia i ubić masłem, proszkiem do pieczenia, puree kukurydzianym, całe ziarna kukurydzy i jalapeno.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
10
Tamale są spożywane bezpośrednio z łusek kukurydzy, w których są gotowane na parze. Aby zrobić osłonki tamale do gotowania na parze: rozerwać łuski kukurydzy na paski. Niektóre z nich będą splecione i powinny mieć co najmniej cal szerokości. Będziesz również potrzebował około 16 węższych pasków (1/4 do 1/2 cala szerokości), aby zabezpieczyć końce tamales.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
TamalesTamales
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
11
Połóż 4 paski lub tak obok siebie, a następnie splot kolejne 4 lub tak Przez w prostopadły sposób, aby 8 prostokątów około 8 cali kwadratowych. Każdy tamale będzie wypełniony równymi ilościami mieszanki kukurydzianej, mieszanki wołowej i sera. Łyżka niektóre mieszanki kukurydzy (między 2 i 4 łyżki stołowe) do środka każdego przypadku tamale i rozprowadzić do warstwy. Następnie łyżką równą ilość mielonej mieszanki wołowej do środka mieszanki kukurydzianej na każdym tamale. Najlepsza mieszanka wołowa z równomierną ilością sera na każdym tamale. W tym momencie zacznij 1 lub 2 patelnie wrzącej wody, każda wyposażona w stojak do gotowania na parze (będziesz potrzebował wystarczająco dużo miejsca na parze nad patelniami, aby pomieścić tamales.) Złóż łuski kukurydzy, aby nadzienie kukurydziane obejmowało nadzienie mięsne i ser. Zabezpieczyć końce osłonek tamales, wiążąc je kawałkami łuski kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12
Umieść tamales na stojakach i przykryj parą-przez około 20 minut do pół godziny, uzupełniając wodę w patelni w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
13
Odpocznij krótko przed podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn