Pikantna Wołowina Tamales
Pikantna wołowina Tamales może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 899 kalorii, 42g białka, oraz 57g tłuszczu. Przepis ten służy 4. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 34% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Jeśli masz pod ręką ser Monterey jack, wodę, sól i kilka innych składników, możesz go zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżką wynik 66% to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Tamales Wołowe, Tamales Wołowe, oraz Chipotle Beef Tamales.
Instrukcje
Łuska kukurydzy, odrzucając jedwab.
Umieść łuski kukurydzy w dużym garnku i zalej je wrzącą wodą i pozwól namoczyć przez 30 minut.
Osuszyć i osuszyć, pozostawiając wilgotne, ale nie mokre.
Pokroić ziarna z kukurydzy na równe około 1 1/2 szklanki. Z tej ilości puree 1 szklankę ziaren w robocie kuchennym i pozostawić pozostałe ziarna w całości. Odłóż na bok.
Rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć cebulę, aż będzie półprzezroczysta.
Dodaj mieloną wołowinę, koncentrat pomidorowy, chili w proszku, kminek, sól selerową oraz sól i pieprz i gotuj do zrumienienia.
Odcedź dodatkowy tłuszcz i podziel na równe ilości według liczby tamales, które będziesz robić.
W misce wymieszać mąkę kukurydzianą, sól i 1 szklankę wody. Doprowadzić kolejny 1 szklankę wody do wrzenia i mieszać w mieszaninie mąki kukurydzianej, ciągle mieszając, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia i ubić masłem, proszkiem do pieczenia, puree kukurydzianym, całe ziarna kukurydzy i jalapeno.
Tamale są spożywane bezpośrednio z łusek kukurydzy, w których są gotowane na parze. Aby zrobić osłonki tamale do gotowania na parze: rozerwać łuski kukurydzy na paski. Niektóre z nich będą splecione i powinny mieć co najmniej cal szerokości. Będziesz również potrzebował około 16 węższych pasków (1/4 do 1/2 cala szerokości), aby zabezpieczyć końce tamales.
Połóż 4 paski lub tak obok siebie, a następnie splot kolejne 4 lub tak Przez w prostopadły sposób, aby 8 prostokątów około 8 cali kwadratowych. Każdy tamale będzie wypełniony równymi ilościami mieszanki kukurydzianej, mieszanki wołowej i sera. Łyżka niektóre mieszanki kukurydzy (między 2 i 4 łyżki stołowe) do środka każdego przypadku tamale i rozprowadzić do warstwy. Następnie łyżką równą ilość mielonej mieszanki wołowej do środka mieszanki kukurydzianej na każdym tamale. Najlepsza mieszanka wołowa z równomierną ilością sera na każdym tamale. W tym momencie zacznij 1 lub 2 patelnie wrzącej wody, każda wyposażona w stojak do gotowania na parze (będziesz potrzebował wystarczająco dużo miejsca na parze nad patelniami, aby pomieścić tamales.) Złóż łuski kukurydzy, aby nadzienie kukurydziane obejmowało nadzienie mięsne i ser. Zabezpieczyć końce osłonek tamales, wiążąc je kawałkami łuski kukurydzy.
Umieść tamales na stojakach i przykryj parą-przez około 20 minut do pół godziny, uzupełniając wodę w patelni w razie potrzeby.
Odpocznij krótko przed podaniem.