Pikantna woda miodowo-kokosowa Agua Fresca
Pikantna Miodówka i woda kokosowa Agua Fresca może być tylko napojem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 402 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje $2.04 za porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Jeśli masz syrop cukrowy chile de arbol, chiles de arbol, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Miód i Malina Agua Fresca, Miód Miodowy I Mięta Agua Fresca, oraz Arbuz Agua Fresca {Z Twist-woda różana} # SundaySupper.
Instrukcje
W przypadku syropu cukrowego Chile De Arbol: Rozerwij chiles rękami i połącz je (nasiona i wszystkie) w małym rondlu z wodą i cukrem. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Wyjąć z ognia, ostudzić do temperatury pokojowej, odcedzić i schłodzić ciecz. Syrop przechowuje się do 1 tygodnia w szczelnym pojemniku.
Włożyć plaster miodu do blendera i pulsować kilka razy, aby rozbić melona, a następnie miksować na nośniku przez około 15 sekund, aż powstanie pulpy puree. Umieść durszlak wyłożony podwójną warstwą gazy na misce i wlej mieszaninę spodu do durszlaka.
Odcedzić na około 10 minut, a następnie podnieść końce gazy i wycisnąć, aby wydobyć pozostały sok.
Odmierz 1 1/2 szklanki otrzymanego soku i połącz z wodą kokosową, syropem chile de arbol i sokiem z limonki w małym dzbanku. Mieszać do połączenia i przechowywać w lodówce, aż całkowicie ostygnie.
Podawać przyozdobione dodatkowym świeżym melonem w razie potrzeby.