Pikantna sałatka z pomidorów, papryki, ogórka, mięty i pietruszki

Pikantny pomidor, pieprz, ogórek, mięta i pietruszka sałatka może być tylko przystawka szukasz. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 90 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz ocet balsamiczny, mocno płaski pietruszka liściowa, do 4 chiles jalapeño i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantna sałatka z portulaki, pomidora, ogórka, mięty i pietruszki, Sałatka pomidorowo-ogórkowa z sosem pietruszkowym, oraz Pikantna zupa pieprzowo-pomidorowa z jogurtem ogórkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pomidory pokroić na pół w poprzek i lekko wycisnąć, aby usunąć nasiona. Ząbkowanym nożem pokroić pomidory w kostkę i przełożyć do sitka, aby odcedzić. W salaterce, wymieszać ogórek, zielenina, szalotki, zioła, jalapeños, i kapary.
Aby zrobić dressing, ubij razem oliwę z oliwek, sok z cytryny, ocet,skórkę z cytryny oraz sól i pieprz do smaku.
Wlać sałatkę i wrzucić. Smak i dostosować przyprawy. Przechowywać w lodówce przez 20 do 30 minut, aby dać czas smaki do stopienia.
Posypać sumakiem przed podaniem, jeśli chcesz.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Aglaia Kremezi jest znanym na całym świecie ekspertem w dziedzinie kuchni greckiej i autorką "Foods Of Greece", która zdobyła nagrodę Julia Child przyznawaną przez Międzynarodowe Stowarzyszenie profesjonalistów kulinarnych za najlepszą pierwszą książkę kucharską. Wykładała na całym świecie grecką i śródziemnomorską kuchnię i prowadzi powszechnie szanowaną szkołę gotowania na greckiej wyspie Kea.