Pikantna sałatka z makaronem z przegrzebka i fasoli

Pikantna sałatka z makaronem z przegrzebka i fasoli
Pikantna sałatka z makaronem z przegrzebkami i fasolą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 401 kalorii, 18g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz imbir, olej roślinny, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest dobre. Spróbuj Ostra Krewetka i przegrzebek Tempura z sałatką ogórkową, Seared Scallop Thai Noodle Soup, oraz Makaron fasolowy z marynowanymi warzywami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 5-do 6-quart nonstick patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2 1/2 do 3 kwarty wody do wrzenia. W międzyczasie wypłukać fasolę; odciąć końce łodygi i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Pokroić fasolę na 3 cale długości. Opłukać, łodygi i nasiona papryki; pokroić w cienkie plastry 2 do 3 cali długości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
3
Dodać fasolę do wrzącej wody i powrócić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Wyjąć z ognia i dodać nici fasoli i przegrzebki; przykryć i odstawić, aż przegrzebki są ledwo nieprzezroczyste w środku najgrubszej części (wyciąć do testu) i nici fasoli są ledwo delikatne do gryzienia, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron CelofanowyMakaron Celofanowy
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
5
Odcedzić, spłukać zimną wodą do ostygnięcia i ponownie dokładnie spuścić. Spłucz i osusz patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
W tej samej patelni na dużym ogniu, mieszać czosnek i imbir w oleju tylko do momentu czosnek zaczyna brązowieć, o 1 minutę. Mieszać w płatkach chile i usunąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Dodaj sos sojowy, ocet i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
8
Dodaj mieszaninę makaronu, paprykę i zieloną cebulę; delikatnie wymieszać. Kopiec na talerzach obiadowych lub wlać do szerokiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Cztery rodzaje makaronów: poszukaj suszonych azjatyckich makaronów w międzynarodowej sekcji supermarketu lub na rynku azjatyckim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
10
Nici fasolowe (makaron saifun lub celofan). Cienki, żylasty suszony makaron, wykonany ze skrobi z fasoli mung, staje się przezroczysty i śliski po ugotowaniu w wodzie lub puszysty i chrupiący, gdy jest smażony w głębokim tłuszczu. Neutralny smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron CelofanowyMakaron Celofanowy
Fasola MungFasola Mung
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
SkrobiaSkrobia
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
11
Makaron ryżowy (paluszki ryżowe, Mai fun, mi fun). Suszone białe makarony, wykonane z mąki ryżowej, różnią się od wąsów do około 1/4 cala szerokości. Po ugotowaniu w wodzie stają się nieprzezroczyste i delikatne; po smażeniu dmuchają i chrupią. Łagodny ryżowy smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
12
Soba. Kasza gryczana i mąka pszenna zaparzają cienki, tan japoński makaron o mocnym, ziemistym smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
GrykaGryka
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
13
Makaron pszenny (makaron chiński lub makaron orientalny, mein). Dostępne w wielu formach, te uniwersalne makarony smakują podobnie do spaghetti i noszą wiele nazw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
PszenicaPszenica
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn