Pikantna sałatka z makaronem z przegrzebka i fasoli
Pikantna sałatka z makaronem z przegrzebkami i fasolą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 401 kalorii, 18g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz imbir, olej roślinny, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest dobre. Spróbuj Ostra Krewetka i przegrzebek Tempura z sałatką ogórkową, Seared Scallop Thai Noodle Soup, oraz Makaron fasolowy z marynowanymi warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 5-do 6-quart nonstick patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2 1/2 do 3 kwarty wody do wrzenia. W międzyczasie wypłukać fasolę; odciąć końce łodygi i wyrzucić.
Pokroić fasolę na 3 cale długości. Opłukać, łodygi i nasiona papryki; pokroić w cienkie plastry 2 do 3 cali długości.
Dodać fasolę do wrzącej wody i powrócić do wrzenia.
Wyjąć z ognia i dodać nici fasoli i przegrzebki; przykryć i odstawić, aż przegrzebki są ledwo nieprzezroczyste w środku najgrubszej części (wyciąć do testu) i nici fasoli są ledwo delikatne do gryzienia, 3 do 5 minut.
Odcedzić, spłukać zimną wodą do ostygnięcia i ponownie dokładnie spuścić. Spłucz i osusz patelnię.
W tej samej patelni na dużym ogniu, mieszać czosnek i imbir w oleju tylko do momentu czosnek zaczyna brązowieć, o 1 minutę. Mieszać w płatkach chile i usunąć z ognia.
Dodaj sos sojowy, ocet i cukier.
Dodaj mieszaninę makaronu, paprykę i zieloną cebulę; delikatnie wymieszać. Kopiec na talerzach obiadowych lub wlać do szerokiej miski.
Cztery rodzaje makaronów: poszukaj suszonych azjatyckich makaronów w międzynarodowej sekcji supermarketu lub na rynku azjatyckim.
Nici fasolowe (makaron saifun lub celofan). Cienki, żylasty suszony makaron, wykonany ze skrobi z fasoli mung, staje się przezroczysty i śliski po ugotowaniu w wodzie lub puszysty i chrupiący, gdy jest smażony w głębokim tłuszczu. Neutralny smak.
Makaron ryżowy (paluszki ryżowe, Mai fun, mi fun). Suszone białe makarony, wykonane z mąki ryżowej, różnią się od wąsów do około 1/4 cala szerokości. Po ugotowaniu w wodzie stają się nieprzezroczyste i delikatne; po smażeniu dmuchają i chrupią. Łagodny ryżowy smak.
Soba. Kasza gryczana i mąka pszenna zaparzają cienki, tan japoński makaron o mocnym, ziemistym smaku.
Makaron pszenny (makaron chiński lub makaron orientalny, mein). Dostępne w wielu formach, te uniwersalne makarony smakują podobnie do spaghetti i noszą wiele nazw.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.