Pikantna sałatka z kalmarów z Shiitake, sezamem i limonką

Pikantna sałatka z kalmarów z Shiitake, sezamem i limonką
Pikantna sałatka z kalmarów z Shiitake, sezamem i limonką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 272 kalorie, 19g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.92 za porcję. Mieszanka azjatyckiego sosu rybnego, sól morska, olej chili i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 14 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikantne pomarańczowe skrzydełka z kurczaka z ryżem sezamowym Shiitake, Make-Ahead pikantna sałatka z zielonej fasoli z tofu sezamowo-limonkowym, oraz Tajska Sałatka Stekowa w / słodki + pikantny Dressing Tahini i sezam Chili-Limonka nerkowce dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dokładnie oczyść kałamarnicę, usuwając dziób, całą chrząstkę i wszelkie pozostałe błony przypominające skórę. Większość kałamarnic jest sprzedawana wstępnie oczyszczona, ale najlepiej to sprawdzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
2
Wyjmij ciało z kawałków mackami, ale zachowaj je w całości. Odstawić.Przygotuj lodową kąpiel. Doprowadzić średniej wielkości patelnię wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodać kałamarnicę do wrzącej wody i wyłączyć ogień. Gotować około 30 sekund (nie więcej niż 1 minuta w zależności od wielkości) mieszając cały czas, aby zapewnić równomierne gotowanie. W momencie, gdy kałamarnica zamienia nieprzezroczysty szczep i zanurza go w lodowej kąpieli, aby zatrzymać cooking.In średnia miska ubij razem, olej sezamowy, chili, olej, tajski chilis ptaków, Azjatycki sos rybny i ocet ryżowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodaj zarezerwowaną kałamarnicę do miski, rzucając do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Pozostawić mieszaninę marynować w lodówce co najmniej 2 godziny i do nocy.Tymczasem doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
6
Zalać wodą suszone grzyby shiitake.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Grzyby ShiitakeSuszone Grzyby Shiitake
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
7
Pozostawić do zmiękczenia około 1 godziny, następnie odcedzić i pokroić w poprzek na bardzo cienkie paski o szerokości około 1/8 cala. Odstawić.
8
Pokrój pędy bambusa w równie cienkie paski. Odstawić. Obrać i pokroić imbir w 1/8-calowe krążki, a następnie pokroić w poprzek na bardzo cienkie paski. Odstawić.Około ½ godziny przed podaniem odcedzić kałamarnicę z marynaty i pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
9
Dodaj zarezerwowane shiitake, pędy bambusa i imbir do miski z marynowaną kałamarnicą. Wymieszać z sezamem, solą i skórką z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Sałatkę podawać na półmisku z dodatkową skórką limonkową jako dekorację.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn