Pikantna sałatka z kalmarów z rukolą i fasolą Limy

Pikantna sałatka z kalmarów z rukolą i fasolą Limy
Pikantna sałatka z kalmarów z rukolą i fasolą Limy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,08 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 493 kalorie, 38g białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz habanero chile, oliwki calamatan, fasola lima, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 13 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Sałatka Farro z kalmarami, białą fasolą i zieloną fasolą, Sałatka z fasoli Lima, szynki peklowanej i mięty, oraz Letnia sałatka z pieczonego tuńczyka, fasoli Lima i pomidorów.

Instrukcje

1
W dużym szklanym naczyniu do pieczenia połącz 3 łyżki oliwy z oliwek z czosnkiem, jalapeo, habanero i skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Habanero ChiliHabanero Chili
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
2
Dodaj kałamarnicę i wrzucić do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
3
Tymczasem, w średnim rondlu, przykryć fasolę lima z 2 cale wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodać liść laurowy, przykryć częściowo i dusić na małym ogniu, aż ziarna będą miękkie, 40 do 50 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
5
Wyjąć z ognia i pozostawić fasolę w płynie do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
6
Odcedzić tuż przed użyciem i wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Na dużej, głębokiej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodać boczek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż ostry, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
9
Przełożyć boczek na talerz. Zwiększyć ogień do wysokiej i gotować boczek tłuszczu aż skwierczeć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
10
Dodaj kalmary i marynatę w równomiernej warstwie i gotuj, bez mieszania, aż kalmary zaczną się białe, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
KałamarnicaKałamarnica
11
Posypać mieszankę przypraw na kalmary i gotować, mieszając, aż tylko miękkie, o 1 minutę. Delikatnie złożyć w boczek, Lima fasola i oliwki i gotować tylko do ogrzania przez. Wymieszać połowę cytryny szalotka Vinaigrette i usunąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
KałamarnicaKałamarnica
12
W dużej misce wrzucić rukolę z pozostałym winegretem i przenieść na talerze. Dodać ciepłą sałatkę z kalmarów i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn