Pikantna sałatka z kalmarów z rukolą i fasolą Limy

Pikantna sałatka z kalmarów z rukolą i fasolą Limy
Pikantna sałatka z kalmarów z rukolą i fasolą Limy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,08 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 493 kalorie, 38g białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz habanero chile, oliwki calamatan, fasola lima, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 13 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Sałatka Farro z kalmarami, białą fasolą i zieloną fasolą, Sałatka z fasoli Lima, szynki peklowanej i mięty, oraz Letnia sałatka z pieczonego tuńczyka, fasoli Lima i pomidorów.

Instrukcje

1
W dużym szklanym naczyniu do pieczenia połącz 3 łyżki oliwy z oliwek z czosnkiem, jalapeo, habanero i skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Szalotki Pokrojone W Cienkie PaskiSzalotki Pokrojone W Cienkie Paski
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
2
Dodaj kałamarnicę i wrzucić do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
3
Tymczasem, w średnim rondlu, przykryć fasolę lima z 2 cale wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Dodać liść laurowy, przykryć częściowo i dusić na małym ogniu, aż ziarna będą miękkie, 40 do 50 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
5
Wyjąć z ognia i pozostawić fasolę w płynie do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
6
Odcedzić tuż przed użyciem i wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Na dużej, głębokiej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodać boczek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż ostry, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
9
Przełożyć boczek na talerz. Zwiększyć ogień do wysokiej i gotować boczek tłuszczu aż skwierczeć.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
10
Dodaj kalmary i marynatę w równomiernej warstwie i gotuj, bez mieszania, aż kalmary zaczną się białe, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
11
Posypać mieszankę przypraw na kalmary i gotować, mieszając, aż tylko miękkie, o 1 minutę. Delikatnie złożyć w boczek, Lima fasola i oliwki i gotować tylko do ogrzania przez. Wymieszać połowę cytryny szalotka Vinaigrette i usunąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
12
W dużej misce wrzucić rukolę z pozostałym winegretem i przenieść na talerze. Dodać ciepłą sałatkę z kalmarów i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn