Pikantna Sałatka Włoska
Przepis pikantna włoska sałatka jest gotowa w około 4 godziny i 30 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 269 kalorii, 2G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz tymianek, cebulę, sałatę rzymską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 135 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pikantne Włoskie Klopsiki, Pikantne Włoskie Panini, oraz Pikantne Włoskie Pinwheels.
Instrukcje
W średnim pojemniku z pokrywką wymieszaj olej rzepakowy, ocet estragonowy, cukier, tymianek, suchą musztardę i czosnek. Przykryć i wstrząsnąć, aż dobrze wymieszane.
Umieść karczoch serca do mieszaniny, przykryć i marynować w lodówce 4 godziny, lub na noc.
W dużej misce, wrzucić razem sałatę, czerwona papryka, marchew, czerwona cebula, czarne oliwki, zielone oliwki, ogórek, i ser Romano. Doprawić pieprzem.
Wlać mieszankę karczochów i marynaty, i wrzucić do herbu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.