Pikantna Pieczona Zupa Z Dyni Piżmowej
Pikantna pieczona zupa z dyni piżmowej może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na zupę. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis serwuje 8 i kosztuje 84 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 167 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 31 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 5 minut. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, sól i mielony pieprz, nasiona selera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 52%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczona Zupa Z Dyni Piżmowej, Pieczona zupa z dyni piżmowej, oraz Pieczona Zupa Z Dyni Piżmowej.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Wyłóż blachę do pieczenia folią aluminiową.
Natrzyj oliwę z oliwek na pokrojoną stronę połówek dyni piżmowej; posyp każdą solą i pieprzem.
Połóż squash, ściętą stroną do dołu, na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec dynię w nagrzanym piekarniku do miękkości, około 1 godziny. Zgarnij miąższ do miski i zetrzyj.
Rozpuść masło w garnku na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj cebulę i czosnek w roztopionym maśle, aż cebula lekko zmięknie, 3 do 5 minut.
Dodaj marchewki; gotuj i mieszaj, aż marchewka i cebula będą miękkie, 5 do 10 minut.
Wymieszaj puree z dyni, majeranek, nasiona selera, pieprz cayenne, sól i czarny pieprz w mieszance cebuli; gotuj i mieszaj do podgrzania przez 5 do 10 minut. Dodaj wywar z kurczaka; doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Stopniowo dodawaj śmietanę i serek śmietankowy do mieszanki do squasha; mieszaj, aż serek śmietankowy się rozpuści i połączy. Doprowadź do wrzenia i gotuj, aż smaki się połączą, 30 minut.