Pikantna Mąka Kukurydziana-Ciasto Pełnoziarniste
Pikantna mąka kukurydziana-ciasto pełnoziarniste może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 14 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 155 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mąki, sól czosnkowa, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto Pierogi Kukurydziane, Ciasto Z Mąki Kukurydzianej, oraz Pikantne Naleśniki Z Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połącz mąkę uniwersalną, mąkę pełnoziarnistą, żółtą mączkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól czosnkową w robocie kuchennym; puls 3 razy lub aż do połączenia.
Dodaj 1/2 szklanki wody, masło, i jajko; pulse 3 razy lub po prostu aż połączone (nie tworzą piłkę).
Wyłożyć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść delikatnie 4 do 5 razy. Ciasto podzielić na 12 równych porcji.
Rozwałkuj każdą porcję ciasta w 5 1/2-calowy okrąg na lekko posypanej mąką powierzchni. Ułóż krążki ciasta między pojedynczymi warstwami papieru woskowego lub folii, aby zapobiec przyklejeniu; schłodzić ciasto do momentu, aż będzie gotowe do użycia.