Pikantna czerwona soczewica Dal z klinami Pita
Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 5 i kosztuje 86 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 11g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona gorczycy, olej roślinny, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Ogórek Pita Kliny, Rzodkiewka-Dip jogurtowy i kliny Pita, oraz Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć bulion i soczewicę w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, częściowo przykryć, i gotować 10 minut lub aż soczewica są miękkie.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, czosnek, nasiona gorczycy i czerwoną paprykę i gotuj 5 minut lub aż cebula będzie miękka, a nasiona zaczną pękać, stale mieszając.
Dodaj kminek, kurkumę, kolendrę i czarny pieprz; gotować 3 minuty, stale mieszając.
Dodaj pastę pomidorową i gotuj 3 minuty, stale mieszając.
Dodaj soczewicę, mleko kokosowe i sól; gotuj 3 minuty, często mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z sokiem. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Podaj dal z klinami pita.