Pikantna czarna fasola i żółty ryż
Pikantna czarna fasola i żółty ryż może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 299 kalorii, 9g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, wodę, kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z żółtego ryżu z pieczoną papryką i pikantną czarną fasolą, Czarna fasola i żółty ryż, oraz Czarna fasola i żółty ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku moczyć fasolę przez noc przykrytą wodą o 2 cale.
W tym samym garnku podgrzać oliwę z oliwek.
Dodaj cebulę, pieprz jalapeno, czosnek, i liść laurowy i gotować, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Dodać fasolę i przykryć wodą o ok. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu przez 1 do 1 1/2 godziny, lub aż ziarna będą miękkie.
Usunąć liść laurowy i wyrzucić. Fasolę doprawiamy solą i pieprzem.
Umieść wszystkie składniki w garnku z grubym dnem, dobrze wymieszaj i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć i gotować na małym ogniu, aż ryż wchłonie wodę, o 15 do 20 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić, przykryty, na 5 minut. Wyrzucić czosnek i liść laurowy, puch widelcem i podawać.