Pikantna cukinia w sosie
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj Tangy Zucchini Saute. Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 76 kalorii . Za 53 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 45 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga ząbków czosnku, pieprzu, oliwy z oliwek i cebuli. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 74% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Delicious Broccoli and Mushroom Saute , Fetan and Cucumber Saute i Kohlrabi Saute .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż na oliwie cukinię i cebulę, aż zmiękną, około 10 minut.
Dodaj czosnek, włoską przyprawę, sól i pieprz; smaż jeszcze przez 1 minutę.
Dodaj ocet i smaż przez 1–2 minuty lub do momentu, aż płyn odparuje, a cukinia będzie równomiernie pokryta.