Pikantna brukselka ze smażonymi kaparami
Pikantna brukselka ze smażonymi kaparami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 25 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz brukselkę, oliwę z oliwek, cytrynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Smażona brukselka z orzechami włoskimi i kaparami, Smażona brukselka z orzechami włoskimi i kaparami, oraz Smażona brukselka ze smażonymi kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać brukselkę i gotować tylko do miękkości i jasnozielony, o 5 protokół.
Tymczasem osuszyć kapary na papierowym ręczniku.
Rozgrzać olej na dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać kapary i gotować, mieszając ostrożnie (mieszanina rozpryskuje), aż kapary zaczną się otwierać i są brązowe i chrupiące, o 5 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć kapary na papierowy ręcznik, aby osuszyć.
Dodać czosnek i anchois na patelni i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać brukselkę i płatki chile i wymieszać do herbu z olejem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć, o 5 protokół.
Przekładamy na talerz i posypujemy kaparami oraz wyciskamy cytrynę.