Pijany Indyk
Pijany Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 475 kalorii, 58g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 5,28 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka piersi z indyka, seler, fasola garbanzo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pijany Indyk Chili, Stary, Dobry, Pijany Indyk, oraz Pijany Dżem Figowy.
Instrukcje
Fasolę posortować i umyć; wstawić do dużego holenderskiego piekarnika. Przykryć wodą do 2 cali powyżej fasoli. Przykryć; odstawić na noc.
Podziel indyka na pół wzdłuż. Przebić indyka obficie nożem do parowania.
Umieść indyka, mięso od strony dołu,w szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali.
Dodaj 1 1/2 filiżanki brandy. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc. Wyrzucić marynatę.
Rozgrzać duży holenderski piekarnik lub garnek na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać cielęcinę; gotować przez 10 minut, brązowieje z obu stron.
Dodać odsączoną fasolę, wywar z indyka i szafranu, 3 szklanki wody i tymianek; doprowadzić do wrzenia. Przykryj, zmniejsz temperaturę i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę i 10 minut, odtłuszczając i odrzucając pianę w razie potrzeby.
Dodać indyka i sól. Przykryć i gotować przez 35 minut, od czasu do czasu.
Dodać seler i ziemniaki. Przykryć i gotować przez 40 minut lub aż termometr zarejestruje 155 po włożeniu do najgrubszej części piersi.
Wyjąć indyka; przykryć folią.
Dodaj pozostałe 1/2 filiżanki brandy do patelni, i gotować, odkryte, 20 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Usunąć tymianek; wyrzucić. Podzielić mieszaninę fasoli równomiernie między 12 misek. Pokroić indyka na ziarno w cienkie plasterki. Indyka i cielęcinę podziel równomiernie między miseczki.