Pij książkę: Arnie Palmer Jelly Shots
Drink The Book: Arnie Palmer Jelly Shots is a bezglutenowe i bezmleczne napój. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 68 kalorii. Ten przepis służy 18. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 351 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz nektar z agawy, wódkę z herbaty, żelatynę knox i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pij książkę: Old Fashioned Jelly Shots, Pimm ' s No. 1 Cup Jelly Shots, oraz Pij książkę: Blue Hawaii Jelly Shots.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki w średnim rondlu. Zmiel cytrynowe kliny. Doprowadzić do wrzenia toczenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Natychmiast wyjąć z ognia i odcedzić. Pozostawić syrop do ostygnięcia do temperatury pokojowej.Na skróty: 50-50 mieszanek mrożonego koncentratu lemoniady i wody można zastąpić syropem cytrynowym. Pamiętaj, aby odcedzić, aby usunąć miąższ cytryny!
W średnim rondlu połącz cukier i wodę.
Podgrzać na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, około 5 minut.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Zaparzoną herbatę wlać do małego rondla i posypać żelatyną. Pozostawić żelatynę do namoczenia na minutę lub dwie.
Podgrzać mieszaninę na bardzo małym ogniu, stale mieszając, aż żelatyna się rozpuści, około 5 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać w słodkiej wódce herbaty. Smak i dodać syrop cukrowy, w razie potrzeby.
Wlać mieszaninę do bochenka i przechowywać w lodówce, aż zestaw, 1 do 2 godzin. (Po ustawieniu mieszanina będzie mętna.) Przygotować cytrynę
Do małego rondla wlać syrop cytrynowy i posypać żelatyną. Pozostawić żelatynę do namoczenia na minutę lub dwie.
Podgrzać mieszaninę na bardzo małym ogniu, stale mieszając, aż żelatyna się rozpuści, około 5 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z wódką. Pozostawić mieszaninę do lekkiego ostygnięcia.
Warstwa z lodówki. Za pomocą widelca zgrabiamy przygotowaną mieszaninę, aż utworzą się małe, jednolite globulki. Kadzi mieszaninę lemoniady na patelni nad herbatą
Warstwa. Odstawić patelnię do lodówki, aż do pełnego ustawienia, kilka godzin lub na noc.
Aby służyć, pokroić w pożądane kształty. Daje od 18 do 24 galaretek.