Pigeon Pea Rice: Arroz con Gandules

Pigeon Pea Rice: Arroz con Gandules
Pigeon Pea Rice: Arroz con Gandules jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 26 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz proszek achiote, olej roślinny, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Arroz con Gandules (ryż z gołębim groszkiem), Arroz Con Gandules (ryż i groch gołębi), oraz Arroz con Gandules (ryż z gołębim groszkiem).

Instrukcje

1
Umieść rondel 3-quart na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać olej i boczek. Smażyć, mieszając, aż boczek będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
3
Dodaj cebulę i kolendrę. Kontynuuj gotować przez 5 minut, aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodaj ryż, pomidory, oregano, kminek, sól, achiote i groszek gołębi. Gotować przez 5 do 7 minut, aż ryż jest nieprzezroczysty. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i wodą i doprowadzić do wrzenia. Gdy cała woda zostanie wchłonięta, szczelnie przykryj i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować przez 25 do 30 minut do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Groch GołębiGroch Gołębi
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
AnnattoAnnatto
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Podawać na ozdobnym talerzu i udekorować kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn