Pigeon Pea Rice: Arroz con Gandules
Pigeon Pea Rice: Arroz con Gandules jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 26 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz proszek achiote, olej roślinny, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Arroz con Gandules (ryż z gołębim groszkiem), Arroz Con Gandules (ryż i groch gołębi), oraz Arroz con Gandules (ryż z gołębim groszkiem).
Instrukcje
Umieść rondel 3-quart na średnim ogniu.
Dodać olej i boczek. Smażyć, mieszając, aż boczek będzie chrupiący.
Dodaj cebulę i kolendrę. Kontynuuj gotować przez 5 minut, aż cebula będzie miękka.
Dodaj ryż, pomidory, oregano, kminek, sól, achiote i groszek gołębi. Gotować przez 5 do 7 minut, aż ryż jest nieprzezroczysty. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i wodą i doprowadzić do wrzenia. Gdy cała woda zostanie wchłonięta, szczelnie przykryj i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować przez 25 do 30 minut do miękkości.
Podawać na ozdobnym talerzu i udekorować kolendrą.