Pigeon Pea Rice

Pigeon Pea Rice
Pigeon Pea Rice może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 267 kalorii, 11g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 30 minut. Jeśli masz nasiona achiote / annatto, mieloną kolendrę, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pigeon Pea Rice, Ryż z gołębim groszkiem, oraz Arroz con Gandules (ryż z gołębim groszkiem).

Instrukcje

1
Włożyć groszek gołębi, liście laurowe i czosnek do dużego garnka, przykryć 3 litrami zimnej wody i umieścić na średnim ogniu. Przykryć i gotować fasolę do miękkości, o 1 1/2 godziny. Okresowo sprawdzaj wodę; dodaj więcej, jeśli to konieczne, aby groch był przykryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch GołębiGroch Gołębi
Liście LauroweLiście Laurowe
CzosnekCzosnek
FasolaFasola
WodaWoda
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić groszek gołębi i zarezerwować 4 szklanki płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch GołębiGroch Gołębi
3
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Posmaruj duży holenderski piekarnik lub inny żaroodporny garnek olejem achiote i umieść na średnim ogniu. Gdy olej zacznie palić, dodaj cebulę, mielony czosnek i paprykę. Gotować, mieszając, przez 10 minut, aż warzywa zmiękną, nie pozwalając im brązowy. Wymieszać z kminkiem, kolendrą i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
WarzywaWarzywa
KolendraKolendra
AnnattoAnnatto
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PaprykaPapryka
KminekKminek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Wymieszać z ryżem i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
6
Dodaj zastrzeżony pigeon peas gotowanie cieczy i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch GołębiGroch Gołębi
7
Dodać groszek, sól i sok z limonki. Wierzch przykrywamy pokrywką i wstawiamy do piekarnika. Kontynuuj gotowanie, aż płyn odparuje, około 20 do 30 minut, aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
GrochGroch
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Aby zrobić olej achiote, wlać olej i nasiona Achiote do garnka lub patelni. Gotować na średnim ogniu przez 5 do 10 minut; olej będzie czerwono-pomarańczowy z achiote. Odcedzić olej i wyrzucić nasiona achiote.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona AnnattoNasiona Annatto
AnnattoAnnatto
PomarańczowyPomarańczowy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia27
Magazyn