Pietruszka-Kminek Parathas
Jedna porcja zawiera 85 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 16 i kosztuje 19 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, akompaniament: chutney z tamaryndowca, ghee) i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Prażony korzeń selera z kminkiem i pietruszką, Sałatka z pieczonej marchwi i buraków z fetą, natką pietruszki i winegretem z kminku, oraz Sekretny składnik (pietruszka): Spaghetti z Pietruszkowym Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmiel nasiona kminku z solą na proszek w młynku.
Przełożyć do dużej miski i wymieszać z mąką, natką pietruszki, wodą i olejem i nadal mieszać, aż ciasto uformuje się.
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 5 minut. Kilka razy podczas ugniatania, podnieś ciasto i uderz go o powierzchnię roboczą 8 do 10 razy, aby zrelaksować ciasto. Przykryć ciasto folią i odstawić w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Lekko olej patelni, następnie podgrzać na umiarkowanie małym ogniu do gorąca, 10 do 15 minut.
Gdy patelnia się rozgrzewa, ciasto podzielić na 4 porcje, a następnie rozwałkować 1 porcję na lekko posypanej mąką powierzchni na 11-calową okrągłą. Lekko pędzel okrągłe z niektórych ghee i pokroić w ćwiartki, a następnie, począwszy od zaokrąglonej krawędzi najbliżej ciebie, złożyć każdą ćwiartkę w trzecie, tworząc szczuplejszy Trójkąt (dolna krawędź będzie nadal zaokrąglone). Powtórz z pozostałym ciastem, aby utworzyć w sumie 16 cienkich trójkątów.
Rozwałkuj 1 trójkąt na lekko posypanej mąką powierzchni, najpierw rozszerz go, a następnie wydłuż do trójkąta 9 na 4 cale, posypując mąką w razie potrzeby, aby zapobiec przywieraniu.
Przełożyć na blachę do pieczenia i przykryć arkuszem papieru woskowego, następnie rozwałkować i przykryć Pozostałe Trójkąty w ten sam sposób, układając je między arkuszami papieru woskowego.
Gotować parathas, 3 lub 4 na raz, na patelni, aż spody są rumiane w miejscach, 2 do 3 minut (parathas będzie dmuchać, a następnie spuścić powietrze). Odwróć parathas i lekko szczotkować z ghee, a następnie gotować, aż druga strona każdego jest złoty kolor w miejscach, 1 do 2 protokół. Obrócić i umyć jeszcze raz, a następnie gotować, aż parathas są gotowane przez, 1 do 2 minut.
Przenieść każdą partię parathas do arkusza folii jako rumiane i owinąć luźno, aby utrzymać ciepło podczas gotowania pozostałych parathas.
Parathas najlepiej są świeżo wykonane, ale resztki można owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej, a następnie podgrzać w piekarniku o temperaturze 177°.