Pierścień do herbaty z wiśnią i serem
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich lacto ovo do swojego repertuaru, Cherry-Cheese Tea Ring może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji, każda z 365 kaloriami , 7 g białka i 16 g tłuszczu . Jest on dostarczany przez Taste of Home. 5 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Najlepiej sprawdza się jako napój i jest gotowy w około 1 godzinę . Jeśli masz pod ręką mleko, ekstrakt migdałowy, sól i kilka innych składników, możesz go przygotować. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 34% to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Almond Tea Cookies , Cucumber Mint Tea Sandwiches i Green Tea Fruit Medley Smoothie .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 2 szklanki mąki, cukru, drożdży i soli. W małym rondelku podgrzej mleko i masło do 120°-130°.
Dodaj do suchych składników i ubijaj, aż masa będzie wilgotna.
Dodaj jajko i ekstrakt; ubijaj, aż masa będzie gładka. Wymieszaj z pozostałą mąką, aby uzyskać miękkie ciasto (ciasto będzie lepkie).
Przenieś na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Do nadzienia w małej misce ubij serek śmietankowy, cukier i ekstrakt, aż masa będzie gładka. Uderz ciasto i przełóż na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 14x7 cali.
Równomiernie rozprowadź masę serową, pozostawiając około 1,25 cm od brzegów.
Posyp wiśniami i migdałami.
Zwiń ciasto w rulon, zaczynając od dłuższego boku. Zlep łączenia, aby je uszczelnić.
Rozgrzej piekarnik do 375°.
Połóż stroną ze szwem do dołu na natłuszczonej blasze do pieczenia; ściśnij końce razem, aby utworzyć pierścień. Nożyczkami odetnij od zewnętrznej krawędzi do dwóch trzecich drogi w kierunku środka pierścienia w odstępach 1-calowych. Nieznacznie rozdziel paski; przekręć, aby pokazać nadzienie.
Piec przez 20–25 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia.
Wyjąć z patelni i odstawić na kratkę do ostygnięcia.
Wymieszaj składniki polewy i polej nią ciepły krążek do herbaty.