Pierś Z Kurczaka Z Suszonymi Pomidorami
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami. Za 1,84 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 32 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 316 kalorii. Ten przepis służy 4 osobom. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli, połówek piersi kurczaka, grzybów i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 59%, to danie jest całkiem dobre. Faszerowana pierś z kurczaka z kozim serem, suszonymi pomidorami i szpinakiem, faszerowana pierś z kurczaka z kozim serem, suszonymi pomidorami i szpinakiem oraz faszerowana pierś z kurczaka z kozim serem, suszonymi pomidorami i szpinakiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zagotuj 1/2 szklanki bulionu; zdjąć z ognia. Wymieszać z suszonymi pomidorami; odstawić na 10 minut. Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym podsmaż grzyby, cebulę i 1 łyżeczkę czosnku przez 1 minutę. Wymieszaj pozostały bulion; gotuj jeszcze 2 minuty lub do momentu, aż grzyby będą miękkie.
Usuń mieszaninę grzybów i odłóż na bok.
Natrzyj kurczaka pozostałym czosnkiem. Na tej samej patelni smaż kurczaka na oleju przez 3 minuty z każdej strony. Wymieszaj mieszaninę pomidorów; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-12 minut lub do momentu, aż sok z kurczaka będzie przezroczysty.
Usuń kurczaka; pokroić i trzymać w cieple.
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, bazylię, sól i pieprz. Mieszaj mleko, aż będzie gładkie; dodać do mieszanki pomidorowej. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Wymieszaj mieszaninę grzybów. Połóż łyżkę na kurczaku.
Podawać z makaronem według uznania.