Pierś z kurczaka z farszem
Pierś z kurczaka z farszem może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis daje 1 porcję z 410 kaloriami , 45 g białka i 18 g tłuszczu każda. Za 2,07 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga czerstwego chleba, sosu pieprzowego, selera i soli. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe dzięki temu przepisowi. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 60% , co jest dobrym wynikiem. Grillowana pierś z indyka z nadzieniem z żurawiny i jabłka , solona pierś z kurczaka z sosem cebulowym i prosta sałatka z piersi kurczaka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połóż kurczaka skórą do dołu na podwójnej warstwie grubej folii aluminiowej lekko wysmarowanej sprayem do pieczenia; posyp solą i pieprzem.
Na patelni podsmaż cebulę i seler na maśle, aż będą miękkie. Wymieszaj z pozostałymi składnikami. Nałóż na kurczaka. Zawiń kurczaka w folię i szczelnie zamknij; umieść w blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 40-45 minut. Ostrożnie otworzyć folię.
Piecz przez kolejne 5 minut lub do momentu, aż sok z kurczaka stanie się przejrzysty.