Pierś z kurczaka w przyprawach Tandoori z grillowanym dżemem pomidorowym i sosem jogurtowo-ziołowym
Tandoori Spiced Chicken Breast with Grilled Tomato Jam and Herbed Yogurt Sauce może być daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 625 kalorii , 50 g białka i 24 g tłuszczu . Za 4,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 62 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz pod ręką mielony kminek, liście kolendry, cebulę w proszku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 25 minut . Będzie hitem na Twoim wydarzeniu The Fourth Of July . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje doskonałą ocenę Spoonacular wynoszącą 93% . Podobne przepisy toHerbed Goat Cheese Yogurt Dip w. Caramelized Onions , Easy Chicken Tandoori i Indian Tandoori Chicken .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej grill do średnio-wysokiej temperatury.
Wymieszaj wszystkie przyprawy i olej w średniej misce, aby uzyskać pastę. Natrzyj cienką warstwą pasty przyprawowej jedną stronę każdej piersi kurczaka. Grilluj przez 3 do 4 minut z każdej strony lub do momentu, aż lekko się zwęgli i będzie prawie ugotowany.
Zdjąć z grilla, odstawić na 5 minut, a następnie pokroić wzdłuż na plasterki o grubości 1,25 cm.
Podawaj na otwartym cieście pita: z plasterkami kurczaka, kilkoma łyżkami dżemu pomidorowego i odrobiną jogurtu ziołowego.
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Posmaruj pomidory i serrano olejem i dopraw solą i pieprzem. Grilluj pomidory i serrano ze wszystkich stron, aż się zwęgli.
Zdjąć z grilla i grubo posiekać.
Rozgrzej olej w średniej wielkości rondlu na ruszcie grilla lub na palnikach bocznych.
Dodaj cebulę i smaż, aż zmięknie.
Dodaj pomidory, serrano, ocet balsamiczny i szafran i gotuj, aż zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem.
Przełożyć do miski i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej przed podaniem.
Umieść wszystkie składniki w robocie kuchennym i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Schłodź, jeśli nie użyjesz ich od razu.