Pierś z kurczaka marynowana rumem z ananasem

Need a bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne FODMAP danie główne? Marynowane rumem piersi z kurczaka z ananasem mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Na 4,18 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 523 kalorie. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka sosu barbecue, caribbean hot sauce, Caribbean hot sauce, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Marynowane piersi z kaczki z szalotką i burakami, Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, oraz Piersi z kurczaka z melonowym smakiem.
Instrukcje
Aby przygotować kurczaka, połącz pierwsze 6 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Dodać kurczaka do worka; uszczelnić. Marynować w lodówce przez 1 do 2 godzin, obracając torebkę od czasu do czasu.
Wyjąć kurczaka z worka, zastrzegając marynatę; odstawić kurczaka na bok.
Pozostawić marynatę w temperaturze pokojowej 10 minut. Przecedzić przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe. Odstaw marynatę na bok.
Przygotować grill do średniego ciepła.
Aby przygotować smak, umieścić ananasa na ruszcie grillowym pokrytym sprayem do gotowania; grill 3 minuty z każdej strony lub do miękkości i rumiane wokół krawędzi. Lekko ostudzić; posiekać.
Połączyć ananasa, paprykę i 5 kolejnych składników (paprykę przełożyć na 1/8 łyżeczki soli); odstawić.
Umieść kurczaka na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 30 minut lub do czasu zakończenia, okazjonalnie obracając.
W małym rondlu doprowadzić marynatę do wrzenia; gotować 1 minutę.
Mżawka gotowanej marynaty nad kurczakiem.
Kurczaka podawać z przyprawami i limonkami.