Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem z serem pleśniowym i boczkiem

Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem z serem pleśniowym i boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Na $2.89 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 523 kalorie, 39g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mąkę, ser, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest solidne. Podobne przepisy to Nadziewana pierś z kurczaka z kozim serem, suszonymi pomidorami i szpinakiem, Chicken Spinoccoli-panierowana nadziewana pierś kurczaka ze szpinakiem, brokułami i serem, oraz Buffalo Chicken faszerowana cukinia z topionym cheddarem, boczkiem i sosem z sera pleśniowego z awokado.
Instrukcje
Boczek ugotować na chrupko. Wolę korzystać z krytego grilla. Boczek można również gotować na patelni na średnim ogniu lub w kuchence mikrofalowej na około 1 minutę na plaster.
Odcedzić na ręcznikach papierowych i odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). W średniej misce wymieszać szpinak i ser pleśniowy. Pokruszyć w boczku i wymieszać do rozpuszczenia.
Połóż połówki piersi kurczaka na czystej powierzchni, a mieszaninę szpinaku równomiernie rozprowadzić na ich środku. Złóż kurczaka nad nadzieniem i zabezpiecz wykałaczkami. Mąkę, sól i pieprz wymieszać na talerzu obiadowym.
Kurczaka zwijamy w mąkę, aby pokryć.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu. Szybko brązowy każdy kawałek kurczaka na górze i na dole.
Wyjąć do lekko nasmarowanego naczynia do pieczenia i przykryć pokrywką lub folią aluminiową.
Piec przez 30 minut w nagrzanym piekarniku, aż soki z kurczaka wyjdą jasne, a nadzienie jest gorące.