Pierś z kaczki w sosie wiśniowo-pieprzowym
Pierś z kaczki z sosem wiśniowo-pieprzowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $4.75 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 28g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 5. Jeśli masz oliwę z oliwek, Ruby port, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pierś z kaczki w sosie Podwójnie wiśniowym, Pierś z kaczki w sosie ze słodkich wiśni, oraz Pierś z kaczki ze świeżym sosem wiśniowym i grillowanymi morelami.
Instrukcje
Czereśnie z puszki odsączyć przez sito nad miską.
Umieść 1/2 szklanki czereśni w puszkach i 1/4 szklanki płynu wiśniowego w blenderze. Przetworzyć mieszaninę wiśni na gładką masę.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Kaczkę posypać solą i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać kaczkę na patelnię; gotować 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Dodaj szalotki do patelni; smażyć 1 minutę. Wymieszać 3/4 łyżeczki pieprzu i dalej 6 składników (przez ocet); gotować 2 minuty.
Zdjąć z ognia, dodać puree wiśniowe i masło, mieszając, aż masło się rozpuści. Kaczka pokroić w plasterki; podawać z sosem.
Idealne wino: Sebastiani Cabernet Sauvignon 2000 (Sonoma County), $ 2000. Sebastiani cabernet sauvignon to eleganckie wino o mocnych smakach czarnej wiśni i cassis oraz dużej ilości garbników. Gdy cabernet zostanie sparowany z kaczką, dzieje się jednak prawdziwa magia. Bogactwo kaczki zmiękcza taniny, a wiśnie i pieprz w sosie ożywiają te smaki w winie, aby smakował jeszcze bardziej dramatycznie. To przykład naprawdę świetnego dopasowania.