Pierś Z Indyka Jabłkowo-Rozmarynowego
Pierś z indyka jabłko-rozmaryn może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 510 kalorii, 74g białka, oraz 17g tłuszczu. Na $4.59 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz koncentrat soku jabłkowego, wodę, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 62%. Spróbuj Rozmaryn Pierś Z Indyka, Pieczona Rozmarynowa Pierś Z Indyka, oraz Kotlety z piersi indyka z rozmarynem i tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć.
Posypać na zewnątrz indyka i jamę solą i 1 łyżeczką pieprzu; jamę stuff jabłkiem, połową cebuli i 6 gałązkami rozmarynu. Rozluźnić skórę z piersi indyka bez odłączania go; włóż pozostałe 2 gałązki rozmarynu i szałwii pod skórę.
Indyka ułożyć na stojaku na patelni do pieczenia.
Wymieszać 1 szklankę koncentratu soku jabłkowego i masło. Przymocuj igłę do iniektora marynaty i wypełnij mieszaniną koncentratu soku jabłkowego zgodnie z instrukcjami. Kilka razy wstrzyknąć marynatę do piersi indyka.
Piec w temperaturze 350 przez 1 1/2 godziny; przykryć i piec jeszcze 1 godzinę lub aż termometr do mięsa zarejestruje 17
Wyjąć indyka z patelni, zastrzegając 1/2 szklanki kapieli. Super.
Usuń cebulę, jabłko i rozmaryn z jamy i wyrzucić; owinąć indyka w folię foliową, folię aluminiową. Chill 8 godzin.
Przynieś 2 szklanki wody, pozostały koncentrat soku jabłkowego i pozostałą połowę cebuli do wrzenia w rondlu; gotuj 15 minut.
Wlać przez sitko z siatki drucianej do miarki, odrzucając ciała stałe.
Ciepło zastrzeżone kapie w ciężkim rondlu na średnim ogniu; ubić w mące, aż będzie gładka. Gotować, ubijając stale, 1 minuta. Stopniowo dodawać mieszankę soku jabłkowego, stale ubijając. Gotować, ubijając stale, aż zgęstnieje. Wymieszać w pozostałej 1/2 łyżeczki pieprzu. Chill 8 godzin.
Podawać na ciepło z indykiem i pełnoziarnistym sosem żurawinowym, w razie potrzeby.
Uwaga: Indyk można podlewać mieszanką koncentratu soku jabłkowego co 30 minut, jeśli nie jest dostępny wtryskiwacz marynaty.