Pierś z indyka glazurowana bourbonem i melasą
Pierś z indyka w glazurze z bourbonem i melasą zajmuje około 1 godziny i 55 minut od początku do końca. Za 5,58 USD za porcję otrzymujesz napój dla 4 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny ma 603 kalorie , 49 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. 3 osoby uznały ten przepis za pełen smaku i sycący. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup czarną melasę, brązowy cukier, pierś z indyka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 62% , co jest solidne. Podobne przepisy obejmują Ham With Bourbon, Melasses, and Pecan Glaze , Grilled Bourbon-Glazed Pork Chops i Wildwood Ovens Bourbon Apple Glazed Cedar Plank Salmon .
Instrukcje
Wymieszaj whisky, melasę i brązowy cukier w rondlu, aż brązowy cukier się rozpuści.
Postawić na średnim ogniu, doprowadzić do wrzenia, wyłączyć ogień; wymieszać z solą i sosem z ostrej papryki.
Wlej marynatę do dużej miski.
Włóż pierś z indyka do marynaty skórą do dołu; odstaw na 1 godzinę, od czasu do czasu przewracając pierś z indyka.
Przenieś indyka do brytfanny. Zachowaj marynatę do polewania.
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita).
Piecz pierś z indyka w rozgrzanym piekarniku, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część mięsa wskaże 160 stopni Fahrenheita (70 stopni Celsjusza), około 45 minut. Od czasu do czasu polewaj indyka zachowaną marynatą. Pozostaw pierś z indyka na 10 minut przed pokrojeniem.