Pierś z indyka glazurowana bourbonem i melasą

Pierś z indyka glazurowana bourbonem i melasą
Pierś z indyka w glazurze z bourbonem i melasą zajmuje około 1 godziny i 55 minut od początku do końca. Za 5,58 USD za porcję otrzymujesz napój dla 4 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny ma 603 kalorie , 49 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. 3 osoby uznały ten przepis za pełen smaku i sycący. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup czarną melasę, brązowy cukier, pierś z indyka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 62% , co jest solidne. Podobne przepisy obejmują Ham With Bourbon, Melasses, and Pecan Glaze , Grilled Bourbon-Glazed Pork Chops i Wildwood Ovens Bourbon Apple Glazed Cedar Plank Salmon .

Instrukcje

1
Wymieszaj whisky, melasę i brązowy cukier w rondlu, aż brązowy cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zgniecione Płatki Cinnamon LifeZgniecione Płatki Cinnamon Life
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
WhiskeyWhiskey
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Każdy Proszek Czosnkowy, Mielony Kminek, Suszony Oregano I Suszony TymianekKażdy Proszek Czosnkowy, Mielony Kminek, Suszony Oregano I Suszony Tymianek
2
Postawić na średnim ogniu, doprowadzić do wrzenia, wyłączyć ogień; wymieszać z solą i sosem z ostrej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wódka, Twoja UlubionaWódka, Twoja Ulubiona
3 Duże Cebule, Starte3 Duże Cebule, Starte
3
Wlej marynatę do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 Puszek (po 20 Uncji Każda) Kawałków Ananasa, Odsączonych20 Puszek (po 20 Uncji Każda) Kawałków Ananasa, Odsączonych
4
Włóż pierś z indyka do marynaty skórą do dołu; odstaw na 1 godzinę, od czasu do czasu przewracając pierś z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
5
Przenieś indyka do brytfanny. Zachowaj marynatę do polewania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
6
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (8 Uncji) Serka Mascarpone1 Opakowanie (8 Uncji) Serka Mascarpone
7
Piecz pierś z indyka w rozgrzanym piekarniku, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część mięsa wskaże 160 stopni Fahrenheita (70 stopni Celsjusza), około 45 minut. Od czasu do czasu polewaj indyka zachowaną marynatą. Pozostaw pierś z indyka na 10 minut przed pokrojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Delikatesy TurcjaDelikatesy Turcja
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 Opakowanie (8 Uncji) Serka Mascarpone1 Opakowanie (8 Uncji) Serka Mascarpone
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn