Pierś Z Indyka Faszerowana Serem Pleśniowym
Pierś z indyka nadziewana serem pleśniowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 323 kalorie, 42g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka pieprzu, oliwy z oliwek, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest dobre. Spróbuj Pieczona pierś z indyka z sosem pieczarkowym z sera pleśniowego, Pierś z indyka faszerowana boczkiem i serem, oraz Burgery Z Indyka Faszerowane Serem Pleśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz niebieski ser, jabłka, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1/4 łyżeczki szałwii i czosnek w małej misce. Odstawić.
Usunąć i wyrzucić skórę z piersi indyka.
Połóż pierś płasko na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego(z tym, co byłoby skórą w dół). Zaczynając od środka, przekrój poziomo przez najgrubszą część każdej strony piersi prawie do, ale nie przez zewnętrzne krawędzie. Odwróć wycięte kawałki, aby powiększyć pierś.
Umieść plastikową folię o dużej wytrzymałości na indyku, a pierś funta spłaszczyć do grubości 1/2", za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Rozprowadź mieszankę sera pleśniowego równomiernie na piersi indyka do 1" krawędzi; Zwiń pierś indyka, jellyroll fashion, zaczynając od krótkiego boku. Wiązać bezpiecznie w odstępach 1 1/2" z ciężkim sznurkiem.
Umieścić roladę indyka, szew bok w dół, w lekko nasmarowanej płytkiej patelni do pieczenia.
Połącz 1/2 łyżeczki pieprzu, pozostałe 1/2 łyżeczki szałwii, masło i 1/4 łyżeczki soli w małej misce. Rozetrzyj równomiernie pierś indyka.
Wrzucić szalotki w oliwie z oliwek. Ułóż wokół indyka na patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut. Zapiekać indyka z 1/2 szklanki cydru (wlewając pozostałą ilość z fastrygowania na patelnię).
Piec 35 do 40 minut więcej lub aż termometr zarejestruje 17
Wyjąć indyka i przykryć folią aluminiową; odstawić na 10 minut.
Usuń szalotki i odstawić.
Dodaj pozostały cydr do patelni, mieszając, aby poluzować wszelkie rumiane kawałki z dna patelni.
Wlać mieszaninę do małego rondla.
Dodaj pozostałe 1/2 łyżeczki pieprzu, pozostałe 1/4 łyżeczki soli i bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę; dodaj do mieszaniny cydru. Powrót mieszaninę do wrzenia i gotować, ubijając stale, 1 minutę lub aż lekko zgęstnieje.
Usuń sznurek z indyka i pokrój.
* Pojedyncze butelki cydru można często kupić w specjalnym sklepie z piwem i winem.