Pierś indyka zawinięta w boczek z kretem orzechowym

Pierś indyka zawinięta w boczek z kretem orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 3,61 zł / porcja, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 710 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, połówki piersi indyka, ziarna pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czosnek Ziołowy Boczek Zawinięty Pierś Z Indyka, Pierś Indyka Owinięta Boczkiem Z Farszem Z Chleba Kukurydzianego, oraz Pierś z indyka zawinięta w boczek z sosem jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 9 składników w procesorze; blend aż marynata jest prawie gładka. Marynatę nacierać na połówki piersi indyka.
Umieść indyka w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali; zalej pozostałą marynatą. Przykryć i schłodzić przez noc.
Wyjąć indyka z marynaty, pozwalając marynacie przylgnąć do indyka.
Indyka posypać solą i pieprzem.
Umieścić 1 funt plasterki boczku obok siebie na powierzchni roboczej, nakładając się lekko.
Umieścić 1 połowę piersi indyka, zaokrąglony bok w dół, na szczycie boczku. Zawiń boczek wokół piersi indyka, rozciągając plastry lekko, aby pokryć indyka. Zabezpiecz wykałaczkami, aby trzymać boczek na miejscu, a następnie związać sznurkiem kuchennym, aby zabezpieczyć boczek.
Usuń wykałaczki. Powtórz z drugą połową piersi indyka i pozostałym boczkiem.
Ułożyć piersi indyka na dużej blasze do pieczenia. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć szczelnie folią i schłodzić.)
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Włożyć indyka do piekarnika i piec 25 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 163° i piec, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części indyka rejestruje 155 ° F, o 35 minut.
Wyjąć z piekarnika; niech Indyk odpocznie 15 minut (temperatura wewnętrzna osiągnie 72°).
Pokrój piersi indyka w poprzek na plastry o grubości 1/3 cala. Chochla obfita ilość Kreta orzechowego na dużym talerzu. Ułożyć plastry indyka na Krecie, posypać natką pietruszki i podawać.
* Chipotle chiles-suszone, wędzone jalapeños-konserwy w pikantnym sosie pomidorowym, czasami nazywane adobo, są sprzedawane w niektórych supermarketach, sklepach z artykułami spożywczymi i rynkach łacińskich.