Pierś indyka faszerowana macą i koprem włoskim
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pierś z indyka nadziewana macą i koprem włoskim. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 350 kalorii, 52g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 3,31 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką pieprz, koper włoski, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pierś z indyka faszerowana kiełbasą, koprem i złotymi rodzynkami, Pierś cielęca faszerowana macą, oraz Pierś z indyka pieczona z koprem i kminkiem w sosie tymiankowym.
Instrukcje
Podgrzać 3 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i dodać koper włoski, seler i 1/2 łyżeczki soli, a następnie gotować, mieszając od czasu do czasu, aż koper włoski i seler będą złote i miękkie, 10 do 12 minut.
Warzywa przełożyć do miski do ostygnięcia.
Rodzynki namoczyć we wrzącej gorącej wodzie na 5 minut, następnie dobrze odcedzić i posiekać.
Spłucz macę w durszlaku pod gorącą bieżącą wodą, aż zmięknie, 15 do 30 sekund.
Odcedzić, delikatnie naciskając na macę, aby wydobyć nadmiar wody.
Dodaj do warzyw wraz z jajkiem, pietruszką, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i mieszaj do połączenia.
W małej misce wymieszać 1 łyżkę oleju, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i zmielone nasiona kopru włoskiego.
Nie Widzę O Tym Żadnych Kości.
Ułóż 1 połowę piersi, skórą w dół, wzdłuż na powierzchni roboczej, z cieńszym, spiczastym końcem najbliżej Ciebie. Zaczynając od góry (grubsza część), przeciąć pierś w połowie wzdłuż na środku, ale nie aż do powierzchni roboczej, za pomocą noża do trybowania lub ostrego, małego noża, zatrzymując się około 1 cala od końca najbliżej Ciebie. Następnie, obracając nóż poziomo, rozetnij pierś indyka po obu stronach jak kurtkę z książki, zaczynając wzdłuż cięcia, tworząc 2 klapy. Otwórz klapy, a następnie umieść pierś z masłem między 2 arkuszami folii.
Funt indyka z płaskim boku pounder mięsa lub z wałkiem do ciasta, aż 1/2 cala grubości. Motyl i spłaszczyć Pozostałe piersi połowę.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Zdjąć górną warstwę folii z 1 połówki piersi i osuszyć indyka. Ułożyć krótko i doprawić 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Kopiec połowa farszu w środku, pozostawiając 1-calową granicę na każdym długim boku. Złóż krótki koniec najbliżej Ciebie nad farszem, aby zamknąć, delikatnie naciskając na napełnianie, a następnie zwiń, aby utworzyć cylinder (nie zwijaj zbyt mocno, bo wypełnienie zsunie się z końców). Zawiąż zwiniętą pierś indyka w poprzek w odstępach 1-calowych sznurkiem kuchennym. Połowę piersi indyka przyprawiamy pozostałą po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu, następnie nadziewamy, zwijamy i zawiązujemy w ten sam sposób.
Natrzyj olej z kopru włoskiego na pieczenie, aby je pokryć.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w dużej ciężkiej ognioodpornej patelni do pieczenia okrakiem w 2 palnikach na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać pieczenie (pozycja 1 pieczeń na każdym palniku) i sear, obracając szczypcami, aż złoty kolor brązowy ze wszystkich stron, o 6 minut w sumie. Przykryj patelnię szczelnie folią i piecz indyka w piekarniku, aż termometr włożony ukośnie 2 cale do środka każdego pieczenia (dotknąć farszu) rejestruje 165 ° F, 35 do 40 minut.
Przenieść pieczenie do deski do krojenia i odstawić, luźno pokryte folią, 10 minut przed krojeniem.
Podczas pieczenia stać, okrakiem pieczenia patelni przez 2 palniki na umiarkowanie wysokim ogniu, następnie dodać 1 1/2 szklanki bulionu i deglaze przez gotowanie, mieszając, i skrobanie się brązowe kawałki, aż ciecz jest zredukowana do około 1 szklanka, 2 do 3 protokół.
Pozostałą 1/4 szklanki bulionu i skrobi ziemniaczanej ubić i ubić w sosie, a następnie gotować, ubijając, aż lekko zgęstnieje, 1 do 2 minut.
SOS przelać przez sito o drobnych oczkach do rondla i odcedzić z niego tłuszcz.