Pierś indyka faszerowana figami i Stiltonem z sosem portowym
Pierś indyka faszerowana figą i Stiltonem z sosem porto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,21 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 363 kalorie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać sól, masło, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Orzech i Stilton orzotto z pieczonym sosem do squasha i Porto, Rolowane Nadziewane Piersi Indyka I Kremowy Sos Bazyliowy, oraz Bezglutenowa nadziewana owocami pierś indyka z sosem Hibiskusowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć pierwsze 9 składników w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż figi będą miękkie. Przecedzić mieszankę fig przez durszlak nad miską, rezerwując płyn do gotowania. Odrzuć gałązki tymianku, liście laurowe i gałązkę rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Słonina Wieprzowa
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Biały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Połącz mieszankę figową, chleb, ser, 1/4 szklanki bulionu, 2 łyżeczki tymianku, 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, rzucając, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
3
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
4
Umieść każdą pierś indyka w połowie między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; ostrożnie Funt do grubości około 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
5
Zdejmij folię. Naciśnij połowę mieszanki fig na każdej połowie piersi indyka, pozostawiając 1-calową granicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6
Roll up, zaczynając od krótkiego końca (a).
Składniki, których będziesz potrzebować
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
7
Każdą roladę posypać 2 łyżeczkami tymianku, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Owiń każdy w wytrzymałą plastikową folię, a następnie owiń każdy w folię aluminiową; skręć końce, aby uszczelnić (B).
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
8
Umieścić na patelni z galaretką.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę i 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
10
Wyjąć z piekarnika; odstawić 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
11
Podgrzać mały rondel na średnim ogniu; płaszcz patelni z gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Dodać szalotki; gotować 3 minuty lub do miękkości, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
13
Dodaj zarezerwowany płyn do gotowania, pozostałe 3/4 szklanki bulionu i pozostałe 1/4 łyżeczki soli; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
14
Połączyć masło i mąkę w małej misce; zacieru opuszkami palców do postaci pasty. Wrzuć mieszaninę masła do miski małymi łyżkami, stale mieszając trzepaczką. Gotować 2 minuty lub do zgęstnienia, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Wyjąć folię i folię z Turcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
16
Pokrój każdą rolkę na 8 plastrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
17
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
18
W razie potrzeby udekoruj rozmarynem i tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą