Pierś indycza z agawy z sosem Sherry

Pierś indycza z agawy z sosem Sherry
Pierś z indyka Polana agawą z sosem Sherry jest bezmleczne przepis z 8 porcjami. To danie główne ma 392 kalorie, 64G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 4,22 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka piersi z indyka, sól morska, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Pierś indycza z agawy z sosem Sherry, Wędzona Agawa-Dijon Solona Pierś Z Indyka, oraz Kanapki z indykiem na gorąco z sosem Sherry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierś indyka osuszyć i natrzeć 2 1/2 łyżeczki soli morskiej i 1 łyżeczkę pieprzu. Jeśli masz czas, schłodzić pierś w naczyniu do pieczenia, przykrytym, na noc(patrz notatki kucharzy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
Sól MorskaSól Morska
PieprzPieprz
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Odstawić indyka w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
3
Piekarnik rozgrzać do 218° z regałem w dolnej trzeciej. Umieścić indyka na półce na patelni i piec 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Zmniejsz piekarnik do 204° i rozrzuć plasterki cebuli na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Dodaj 1 szklankę wody i nadal piec, aż termometr włożony w najgrubszej części piersi, blisko, ale nie dotykając kości, rejestry 160 ° F, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
1
Podczas pieczenia indyka, wymieszaj nektar z agawy i ocet w małym niereaktywnym rondlu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i zmniejszy się do 3 łyżek stołowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
AgawaAgawa
OcetOcet
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdejmij z ognia, ale utrzymuj ciepło.
3
Pędzel glazury na indyka i pieczenia, aż termometr rejestruje 74°, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
4
Przełożyć pierś z indyka na talerz i odstawić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
1
Gdy Indyk stoi, zdejmij stojak, zeskrobując pyszne kawałki na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Okrakiem patelni na 2 palniki i dodać sherry, następnie deglaze patelni przez gotowanie sherry, mieszając i skrobanie się rumiane kawałki, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Odcedzić ciecz przez sito do ciężkiego rondla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
4
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i zachować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
5
W międzyczasie, ubijać 1/2 szklanki wody powoli na mąkę w małej misce, aż zawiesina mąki będzie gładka, a następnie ubijać w 1 łyżce octu.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodać zawiesinę mąki do gotującego się wywaru, ubijając i doprowadzić sos do wrzenia, ubijając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, ubijanie, 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Doprawić sosem solą i pieprzem oraz dodatkowym octem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
OcetOcet
SOSSOS
8
Pierś z indyka pokroić w plasterki i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
SOSSOS
1
* Wcieranie soli w indyka to łatwy sposób, aby zbliżyć się do soczystych rezultatów, które uzyskasz z zanurzenia indyka w solance. Metoda ta zajmuje również mniej miejsca w lodówce niż solenie. Jeśli nie masz czasu, aby pozwolić indykowi usiąść na noc z solą, nie martw się. Nadal skończysz z pysznym, soczystym ptakiem.•Jeśli kupisz koszernego indyka, nie ma potrzeby odstawiać go na noc z solą, ponieważ już miał podobny zabieg.* Najprostszym sposobem na rzeźbienie indyka jest usunięcie dwóch mięsistych połówek piersi w dwóch oddzielnych kawałkach z obu stron mostka i żeber, a następnie pokrój je w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
żeberkażeberka
SólSól
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia41
Magazyn