Pierwsza nagroda: Chrupiący rabarbar z truskawkami
Przepis First Prize Strawberry Rhubarb Crisp można przygotować w około 1 godzinę i 20 minut . Ten deser ma 297 kalorii , 3 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis na wegetariańskie lacto ovo jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 60 centów za porcję . Ten przepis z Allrecipes ma 202 fanów. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Dzień Matki . Jeśli masz pod ręką skrobię kukurydzianą, płatki owsiane, truskawki i kilka innych składników, możesz go zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 34% , co nie jest tak imponujące. Wypróbuj My First Cake Pops , Rhubarb Crisp i Fresh Strawberry Rhubarb Compote Dessert, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Wymieszaj płatki owsiane, mąkę, brązowy cukier i masło w misce; wciśnij mieszankę na dno 9-calowej formy do ciasta. Na wierzchu ułóż truskawki i rabarbar.
Wymieszaj wodę, biały cukier i skrobię kukurydzianą w rondlu. Doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając, aż mieszanina zacznie bulgotać i zgęstnieje; wlej na warstwę owoców.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto zacznie bulgotać, około 1 godziny.