Piersi z kurczaka zawinięte w boczek i szałwię
Piersi kurczaka zawinięte w boczek i szałwię to bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 289 kalorii, 29g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 56 minut. Mieszanka mąki, soli, boczku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Piersi Z Kurczaka Owinięte Boczkiem, Piersi Z Kurczaka Zawinięte W Boczek, oraz Boczek Wędzony Zawijany Piersi Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. lekko mgiełkę 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia z gotowania sprayu.
Posypać kurczaka lekko solą i umieścić 2 liście szałwii na każdej połowie piersi kurczaka. Zawiń plasterek boczku wokół każdego kawałka kurczaka i umieść kawałki kurczaka w naczyniu do pieczenia.
Piec, aż kurczak zostanie ugotowany i wnętrze zarejestruje 74° na termometrze natychmiastowego odczytu, około 40 minut.
Przełożyć kurczaka na talerz i przykryć luźno folią, aby się ogrzał. Odtłuszczone tłuszcze z soków w naczyniu do pieczenia i wlać je do małego rondla.
Umieścić na średnim ogniu i ubić w mące, aż powstanie pasta, 1 minutę.
Ubić bulion i sok z cytryny i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować, stale ubijając, aż sos będzie gładki i zagęszczony, o 2 protokół.
Wszystkie soki, które nagromadziły się na talerzu, ubijamy do sosu.
Polać kurczaka sosem i podawać.