Piersi z kurczaka zawinięte w boczek i szałwię

Piersi z kurczaka zawinięte w boczek i szałwię
Piersi kurczaka zawinięte w boczek i szałwię to bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 289 kalorii, 29g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 56 minut. Mieszanka mąki, soli, boczku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Piersi Z Kurczaka Owinięte Boczkiem, Piersi Z Kurczaka Zawinięte W Boczek, oraz Boczek Wędzony Zawijany Piersi Z Kurczaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°. lekko mgiełkę 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia z gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Posypać kurczaka lekko solą i umieścić 2 liście szałwii na każdej połowie piersi kurczaka. Zawiń plasterek boczku wokół każdego kawałka kurczaka i umieść kawałki kurczaka w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Cały KurczakCały Kurczak
BoczekBoczek
SólSól
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Piec, aż kurczak zostanie ugotowany i wnętrze zarejestruje 74° na termometrze natychmiastowego odczytu, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
4
Przełożyć kurczaka na talerz i przykryć luźno folią, aby się ogrzał. Odtłuszczone tłuszcze z soków w naczyniu do pieczenia i wlać je do małego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Umieścić na średnim ogniu i ubić w mące, aż powstanie pasta, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Ubić bulion i sok z cytryny i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować, stale ubijając, aż sos będzie gładki i zagęszczony, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
BulionBulion
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Zdjąć z ognia.
8
Wszystkie soki, które nagromadziły się na talerzu, ubijamy do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Polać kurczaka sosem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W56 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn