Piersi z kurczaka z ziemniakami i puree z groszku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj piersi z kurczaka z ziemniakami i puree z groszku. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.7 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 768 kalorii. Jeśli masz mały groszek, oliwę z oliwek, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać miętę, można śledzić to danie główne z Miętowe Brownies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Piersi z kurczaka z ziemniakami i puree z groszku, Puree ziemniaczane z groszkiem i miętą, oraz Tłuczone ziemniaki z groszkiem.
Instrukcje
Na dużej blasze do pieczenia wrzucić połówki ziemniaków z oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Pieczemy ziemniaki przez około 35 minut lub do miękkości i rumiane. Odstaw ziemniaki na bok. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Tymczasem w dużej patelni żaroodpornej roztopić 3 łyżki masła. Przyprawić połówki piersi kurczaka solą i pieprzem i dodać do patelni, skórki w dół, wraz z gałązkami tymianku. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż skóra jest dobrze rumiane, o 15 protokół. Obróć i gotuj przez 5 minut dłużej, fastrygując od czasu do czasu sokami z patelni.
Kurczaka przełożyć do piekarnika i piec przez około 15 minut, aż się ugotuje.
Dodać kurczaka do ziemniaków i ogrzać. Rezerwy 3 łyżki stopionego tłuszczu z patelni.
Wylać pozostały tłuszcz z patelni i wyrzucić gałązki tymianku.
Dodaj 1/2 szklanka wina na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, skrobanie się rumiane kawałki, aż zmniejszy się o połowę, o 2 protokół.
Dodać bulion z kurczaka i gotować, aż lekko zgęstnieje, o 3 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać posiekany tymianek i 2 łyżki schłodzonego masła, 1 łyżka stołowa na raz. Doprawić solą i pieprzem.
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Dodać zielony groszek, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 3 protokół.
Odcedzić groszek, przełożyć połowę do robota kuchennego i grubo puree. Przecier wymieszać z pozostałym groszkiem.
Dodaj zarezerwowany tłuszcz z patelni wraz z pozostałymi 2 łyżkami wina i mięty. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć piersi kurczaka i ziemniaki na talerze. Łyżka puree grochu obok i podawać z sosem patelni.