Piersi z kurczaka z suszonymi pomidorami i czosnkiem
Piersi z kurczaka z suszonymi pomidorami i skórką czosnku mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.51 za porcję. Jedna porcja zawiera 457 kalorii, 74g białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pakowane w olej suszone pomidory, połówki piersi kurczaka, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Piersi z kurczaka z suszonymi pomidorami i czosnkiem, Makaron z karczochami i suszonymi pomidorami, oraz Easy Vegan Sun Suszone Pesto Pomidorowe.
Instrukcje
Połączyć bułkę tartą, suszone pomidory, 2 łyżki oleju zarezerwowane z pomidorów i czosnku w procesorze. Korzystając z zakrętów on / off, przetwarzaj, aż pomidory zostaną grubo posiekane. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Może być wykonany 8 godzin wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Podgrzać 1 1/2 łyżki oleju zarezerwowane z pomidorów w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka, skórka w dół, i gotować, aż skóra będzie chrupiące i złociste, o 5 protokół.
Przełożyć kurczaka, skórą do góry, na grubą blachę do pieczenia. Łyżka mieszaniny bułki tartej na wierzchu kurczaka, dzieląc równo i naciskając, aby przylegać.
Piec, aż kurczak jest gotowane przez, o 30 protokół.
Kładziemy kurczaka na talerzach i podajemy.